Министър Събев: Слави Трифонов е просто една политическа кукла

  • 10 юни 2022 08:03

  • 8392
  • 22
© Нова телевизия

От 13 декември ние сме в този риск. Не е ясно, че сме с един партньор по-малко или с по-малко гласове. Имаме странно работеща съдебна система, имаме купени партии и вот. Това беше стартовата позиция. Работихме в токсична ситуация, без медиен комфорт. Тази ситуация на риск, че нещо няма да се случи е постоянно действие. Това заяви министърът на транспорта Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

По думите му е обявявано правителство на малцинството и предстои да се види дали ще има 12 депутати. 

Станаха нервни, че не се случи избора на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва, каза още той. 

Гроздан Караджов е обвинен за източването на близо 50 млн. лв. от "Глобул"

Министър Събев коментира и предстоящата актуализация на бюджета. 

Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Правителство на малцинството започваме да работим с депутатите и парламентарни групи. Налага се да работим с всеки един, за да намерим общи позиции и да получим съгласие в отделните точки. Ние трявба да осъществим промяната на бюджета. Ако не се случи правителство на малцинството отиваме на избори.Процесът на промяната е факт. Ние сме първите, които започнахме да правят това. Ясно е, че няма как да стене от първия път. Ако не стане правителство на малцинството ще направим избори и там ще ги бием, отбеляза Събев. 

Транспортният министър бе категоричен, че на предстоящи избори очаква висок резултат за "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". Като отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ. 

Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите, категоричен бе той. 

В България няма ясно изразена десница последните 14 години. Опитите на "Демократична България" са малко в сравнение с това, което би могло да изпълни политическото пространство. ГЕРБ не са дясна партия. Българското общесвто е събудено, гоялма част от хората, които разбират какво искаме ще ни подкрепят. С хора, които очевидно защитават България да останат на феодално ниво на развитие няма как да се случи, добави министър Събев. 

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

Според Събев е много лесно могат да се купуват партии. 

По действията ще ги познаете. Имам информация, че Слави Трифонов е политическа кукла на хора, които искат да запазят България в позиция, в която е държана 30 години. По действията ще видите кой какви цели има, посочи Събев.

Транспортният министър коментира спореворе с превозвачите и очакванията за нови протести. 

Те обявиха, че за 7 дни ще блокират икономиката на България. Обадиха ми се хора от големите вериги, попитаха ме какво правим. Премиерът Петков също се обади и ми каза да намерим начин да седнем и да преговаряме. Казах му, че ще се справим. И ние не позволихме да бъде блокирана икономиката. След това те решиха да протестират, каза Събев.

Въпросът с ТОЛ таксите е в регионалното министерство, припомни Събев.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
8392 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2022.06.10 | 11:05

22
Еконтий, а ти какъв си?Много вероятно е да стоиш някъде в срива на Пощите, защото светкавично повиши тарифите.Това какво е според теб?Държавническо поведение или пладнешко грабене?
a

2022.06.10 | 10:34

21
a кирчо и кокорчо какви са??? щатска агентура.
В

2022.06.10 | 10:22

20
А ти какъв си бе продажник.Първо се погледни и тогава казвай кой кое.

2022.06.10 | 10:03

18
Беше кристално ясно от самото начало, че Чалгара Слави и неговата чалга ще бъдат препъникамък на управлението. Те докараха държавата до три избори през 21 г и над 200 милиона лева загуби.
Санитаря

2022.06.10 | 10:09

19
кристално ясно е, че трябва да дойда до стаята ти и да те изхакам с един диазепам за да се кротнеш, шизи.

2022.06.10 | 10:01

17
А някой да ми обясни как министърчето събев като 'бивш' собственик на Еконт и сегашен - жена му не е обект на конфликт на интереси?

2022.06.10 | 09:58

16
Ще му е за последно......
oo

2022.06.10 | 09:57

15
naprotiv platena podlogo slavi e dostoen balgarinn a ti si kukla na konci koiato raboti vav interes na ameriuka i protiv balgarite.
ббб

2022.06.10 | 09:37

14
Б*** наглото крадливо к*****
Деди

2022.06.10 | 09:34

13
А ти ходи да се занимаваш с пратки и товарителници, че и ти не разбираш от политика ама се навря да лапкаш!

2022.06.10 | 09:12

12
Бойкот на еконт

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини