Терзийски от ПП: Над 80% от текущите ремонти са заобикаляли закона

  • 09 юни 2022 14:37

  • 827
  • 2
Терзийски от ПП: Над 80% от текущите ремонти са заобикаляли закона
© Булфото (архив)

Тъй като днес чухме интервюто на г-н Караджов, направих официално искане до Министерството на финансите има ли питане от регионалнато министерство за това увеличение в бюджета и ако има – да ни бъде предоставено. Министерство на финансите официално ни върна този документ, подписан лично от г-н Караджов, с който се искат допълнително 3,9 млрд. лева, което е безпрецедентно. Това заяви пред журналисти народният представител от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) Йордан Терзийски.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

,,В тази сметка, която е предоставена, има плащания по текущи ремонти и поддръжка. Там комисията още работи и чакаме резултати от нея. По наша информация над 80% от текущите ремонти са заобикаляли закона и всъщност основните ремонти са се извършвали като текущи. Има надвъзлагане по всички договори за обществени поръчки и реално това са казуси, които тепърва трябва да разрешаваме в Народното събрание. Още от първия ден ние искахме тези плащания да минат през регионална комисия, през антикорупционна комисия, за да бъдат проверени и да имаме гаранция, че всеки един лев ще бъде похарчен наистина за пътища'', коментира Терзийски.

На изпроводяк: ИТН даде поръчка за 16.5 млн. лв. на приближена пътна фирма

,,По същия прекратен договор искат да се плати още един милиард по вече възложени и започнати обществени поръчки и евентуално да се възложат нови такива. Освен това казусът с АМ "Хемус" и инхаус процедурите още не е разрешен, така че няма как да извършваме плащания по тези дейности'', допълни още той.

Имаме ангажимет пред нашите избиратели за прозрачност и че всеки един лев ще бъде по предназначение. Ние няма да харчим безразборно, никое друго министерство не е искало актуализация от подобен размер. Не смятам, че е редно да се поставят по такъм ултимативен начин въпросите, защото това е екипна работа и такса спокойствие на политически брокери няма да плащаме, категоричен бе Терзийски.

По думите му всяка една обществена поръчка трябва да бъде проверявана и "ние трябва да гарантираме, че те ще бъдат изпълнени качествено и на оптимална цена".

Депутат от ПП за ИТН: Няма да плащаме такса "спокойствие"

,,Имаме огромен бюджет на АПИ, който абсолютно покрива текущия ремонт и в момента основните ремонти са изключително малко, които са възложени, тъй като липсват проекти с готова документация за обществени поръчки. Първо трябва да минат през всички комисии, това да бъде утвърдено и чак тогава ще се пристъпи към такова плащане'', каза той.

Относно парите за общините искам да добавя, че средствата ще минат по програмата за селските райони, от която могат да се възползват 235 от всичките 265 общини, което значи за всички общини до 15 хил. души – там за целта има отделени 300 млн. лева, завърши депутатът от ПП.

Последвайте канала на

Владимир Василев
827 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЦСКА

2022.06.09 | 18:07

2
Смешник. Ти си едно гов.едо вярващо в отброчето на Подуяне
KKK

2022.06.09 | 15:05

1
ИЗТРЪСКАЙТЕ БОКО – ТАМ СА ПАРИТЕ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини