Каримански посочи кога може чашата на търпението в управляващата коалиция да прелее

  • 29 май 2022 18:35

  • 1723
  • 8
Каримански посочи кога може чашата на търпението в управляващата коалиция да прелее
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

„Има такъв народ” ще напусне коалицията ако се натрупа критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Такова е започнало да се натрупва. В края на юни с края на председателството на Франция може чашата на търпението в управляващата коалиция да прелее. Ситуацията със Северна Македония е основна. Това заяви председателят на бюджетната комисия към НС Любомир Каримански и депутат от ИТН в предаването „Говори сега“ по Нова телевизия.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

"Не съм в течение на това какъв е натискът, но той идва от различни дипломати, консули и посланици, както и на срещи на наши министри в чужбина“, разкри той.

„Не сме стигнали до момента от излизане от управляващата коалиция. Ако се подобри диалога вътре в коалицията и да спазваме процедурата и логическата цялост на процеса може да се запази управлението, но ако тази цялост не се спази управлението става авторитарно", заяви Каримански. 

Тошко Йорданов разкри опит да се заобиколи коалиционното споразумение за РСМ

"Аз съм за намаляването на ДДС-о само за хора, които имат нужда. Това трябва да се определи от НОИ, от министерствата на финансите и на социалната политика. Ние настояваме отдавна за тези неща. Ако закъснеем още малко ще бъде много фатално. Не бих казал, че антикризистните мерки са грешни. Те ще дадат ефект, но за съжаление няма да са достатъчни. Дали ще се стигне до нов заем ще се покаже от това, което ще залегне в бюджета. Сега беше най-важният момент, в който трябваше да съчетаем мерки с реформи и не мисля, че това се случи", заяви председателят на бюджетната комисия за мерките за хората. 

"Не мисля, че на този етап може да има референдум за еврото. Законът за референдума трябва да бъде променен, защото този закон не работи в полза на хората. Хората трябва да бъдат информирани по прост начин какво ще се случи с техните финанси след влизането в еврозоната. Това така и не направено. Хората продължават да нямат яснота", каза Каримански за приемането на еврото в България.

"Излизам с научен урок след битката за БНБ. Това беше урокът за доверието и аз бях тестван от хората, които ми имат доверие. Този тест продължава и сега и той е много важен за мен", призна Каримански.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1723 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Лъд

2022.05.29 | 19:21

2
Явно всеки път след разходка в морския район трябваше да си чистя обувките от кучешки изпражнения.
За 3

2022.05.29 | 21:15

8
Вземете си фекалиите, направете България по-чиста!

2022.05.29 | 19:34

3
Пидали продажни,изчезвайте вече знаем кои да оставим в парламента.Носите ум като на проститутки.
ПИСНА НИ, КИРО ОСТАВКА ДА ДНИ

2022.05.29 | 18:59

1
Каримански посочи кога може чашата на търпението в управляващата коалиция да прелее. КАКМА ЧАША БЕ? ! ТЕ СЕ ОЛЯХА! НАКРАДОХА СЕ И СЕГА СЕ ГОТВЯТ ДА ГО ДУХНАТ! Киро се спазарил да падне ВЕТОто на РСМ срещу два милиона евро. Гушна ли ги? Стига сте ни правили на маймуни страдащи от маймунска треска!

2022.05.29 | 20:52

6
квичи, трольо гърбав.
Пхахаха

2022.05.29 | 20:51

5
На кypомански му е ясно, че ако излезат от коалицията, повече власт нема да види... Така че за тия "червени линии" и "критични маси" ще слушаме още три години.

2022.05.29 | 20:23

4
Тази плоча се изтърка, нещастници, няма да пуснете кокала, за това сте там!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини