Каримански: Бием алармата, за да се спазва стриктно коалиционното споразумение

  • 23 май 2022 18:42

  • 837
  • 3
Каримански: Бием алармата, за да се спазва стриктно коалиционното споразумение
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Бием алармата, за да се спазва стриктно коалиционното споразумение и решенията да се взимат след разговори, дебати и обсъждания, включително и с експерти. Ние сме коректив на коалиционното управление. Казали сме много ясно, че ако се продължи с непсазването на споразумението, не виждаме какво лошо ще има да напуснем коалицията. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански по повод проблемите в управляващата коалиция.  

Каримански: Антикризистните мерки нямат представен ефект

"Призивът от страна на премиера за свикване на КСНС също не е съгласуван с коалиционните партньори. Ние от ИТН не сме забелязали да има нито една стъпка в правилната посока от страна на Северна Македония по договора, който сме подписали и не разбираме защо трябва да се свиква КСНС. В антикризисните мерки не влезе нито едно наше предложение в чистия му вид. Моята основна критика е, че така и не стана ясно кои са уязвимите групи, на които трябва да се помогне най-много. С тези мерки ние дадохме на всички по-малко. Затова искам да съм коректив. За мен трябва да се помогне на най-бедните и уязвими хора. Все още не сме видели и разчетите за ефектите от тези мерки", добави той.   

Каримански: ИТН е съгласен с голяма част от антикризисните мерки

"Минималната работна заплата трябва да бъде обвързана със средната заплата и максималния праг за осигуряване. Това е един добър ход от страна на Министерството на финансите. С тези думи искам да покажа, че ние не критикуваме всчико априори. Когато решенията са правилни, ние ги одобряваме", обяви Каримански. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
837 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
6

2022.05.23 | 18:55

1
Бий си дузпата тъпак. И да ни олекне.
ДБ

2022.05.23 | 19:10

2
Комунисти секта комсомолски секретари със дългия плешив яташки воевода
Учиндол

2022.05.23 | 21:07

3
Ефенди Карамански, тази "аларма" от сараите ли ви я изпрати тамошният сценарист на чалгарската ви сбирщина?!

Добави коментар

Водещи новини