Ето как ще бъдат подпомагани бедните българи по европейска методика

  • 21 май 2022 20:36

  • 3213
  • 2
Ето как ще бъдат подпомагани бедните българи по европейска методика
© Pixabay (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Министерството на труда и социалната политика работим за намаляване на бедността и ще подпомагаме българите, базирайки се на линията на бедност, която в момента е 413 лв., чрез нова  европейска методика.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Това каза в предаването "Карай направо" по NOVA министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. По думите му това би станало възможно от 1 януари 2023 година. В отговор на въпрос дали според него това правителство ще го има и следващата година, министър Гьоков отговори утвърдително. 

Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

Запитан за прогнозата му дали инфлацията ще достигне 20 процента до края на годината, Георги Гьоков посочи, че средногодишната инфлация сега е малко над 14 на сто и че няма да достигне до 20 на сто. Икономисти и финансисти твърдят, че цените се успокояват, което означава, че тя на годишна база няма да надхвърли 14-15 процента, добави той. 

Антикризисните мерки на кабинета са това, което се прави в ЕС

Хлябът няма да поскъпне, но няма и да се намали цената му с двайсет процента. Смятам, че хлябът ще поевтинее малко и нулевата ставка на ДДС няма да направи невъзможно производителите да го продават без да повишават цената, допълни той. В отговор на въпрос как държавата да накара частните производители да намалят цената на хляба, министър Гьоков припомни, че партията му беше предложила да има таван на цените, но това не беше прието от коалицията с аргумента, че се намираме в пазарна икономика. Смятам, че е нормално, както направихме и мораториума върху цената на тока, добави той. Предложихме, когато регулираме някакви цени, това да бъде за регулираните стоки – ток, вода, газ, допълни министър Гьоков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3213 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2022.05.21 | 22:36

2
Тия верно ли искат да ни тормозят и другата година. Божеее, смили се над бедния български народ. Амин.

2022.05.21 | 22:14

1
Ако Кирил Петков беше премиер последните 12 години, а не Боко М.утрата, България щеше да е много по-богата к просперираща, а заплатите щяха да са близки до тези на богатите европейски държави!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини