Лорер: В ББР има наследени осем особено големи и особено проблемни кредита

  • 20 май 2022 15:01

  • 1104
  • 4
Лорер: В ББР има наследени осем особено големи и особено проблемни кредита
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В БНБ не е подавана молба за промяна на устава на Българската банка за развитие (ББР) за вдигане на тавана от пет милиона лева за кредитна експозиция, каза във времето за парламентарен контрол Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава, министър на иновациите и растежа.

Банката ще изпълнява законовата си мисия да подпомага малките и средни предприятия там, където търговските банки не могат да го направят. До миналата година, когато бордът на банката беше сменен, ББР имаше един милиард лева проблемни кредити. Затова има огромни провизии за осем кредита, които са особено големи и особено проблемни, посочи министърът.

Лорел беше запитан от група народни представители дали като принципал на ББР има намерение да промени устава ѝ и да вдигне тавана от 5 милиона лева за кредитна експозиция.

Към края на първото тримесечие се вижда, че ББР няма голямо развитие, каза народният представител Петър Чобанов. Вижда се свиване на кредитния портфейл с 350 милиона лева, намаляване на активите, на депозитите и на приходите на ББР, каза Чобанов.

В ББР няма лобистки интереси, тя работи само в полза на малките и средни предприятия, посочи министър Лорер.

Константин Тодоров
1104 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.05.20 | 16:33

1
Мдаа, осем кредита от миналата година мама ти да е.ба гадна и на излизания престъпник. Нали правихте аудит бе педераст пършав, нали сменихте всичко и всички! Сиктир болшевишки крадци вашта мама гнусна да е.ба!
Умник Гюро

2022.05.20 | 16:53

2
Хитър хазарски крадец и мошеник.

2022.05.20 | 16:59

3
Ей тарикат тоя, до тук нищо не свършиха, само оправдания. На калпавия .......

2022.07.25 | 20:36

4
Когато и да те обесят все ще е късно

Добави коментар

Водещи новини