От ПП и опозицията отново влязоха в спор в пленарната зала

  • 20 май 2022 13:04

  • 1183
  • 0
© Булфото (архив)

От „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП) и опозицията отново влязоха в спор в пленарната зала. Ден след като мнозинството отхвърли предложението за оставката на заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов (ПП), поискана му от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, се породи ново напрежение. Този път от ПП имаха възражение към председателстващия заседанието Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), която позволи изказване на Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за (ГЕРБ-СДС) след декларация от името на ПГ на ПП, изчетена от Венеция Нецова-Ангова.

От ПП обърнаха внимание на „опасната тенденция“, че атаките от опозицията не спират. Декларацията провокира Биков да поиска процедура по начина на водене заради изказаните, по думите му, небивалици. Вместо това обаче той направи изказване. „Ние сме виновни за „Български пощи“, за Путин, за това, че вашият министър-председател не може да каже и до днес откъде купува газ и какво прави“, заяви той. „Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава. Довиждане и приятен и щастлив уикенд“, обърна се Биков към депутатите от ПП.

ГЕРБ: Дори в най-мракобесните времена никой не си е позволявал да сложи решетки на Парламента

Въпреки че Кирова направи забележка на депутата от ПГ "ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на", председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров поиска обяснение. „Г-жо Кирова, това, което правите днес, надвишава в пъти това, за което искахте освобождаването на г-н Иванов“, каза той. Гюров припомни, че в четвъртък три часа депутатите са разисквали темата, че на политическа декларация не се прави отношение. Той каза, че днес Биков е направил точно това, нарушавайки правилника.

„В нашата група ще разгледаме Вашето поведение и ще преценим как да действаме нататък“, обърна се Гюров към Кирова.

Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен от ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с смята, че председателстващият заседанието е позволила представител на управляващите да чете декларация, в която назова партиите извън управлението като "т. нар. опозиция". Желанието за премахване на опозицията, което демонстрират управляващи, е втората крачка към авторитаризма, каза той. Ангова призова да не се допускат внушения и обясни, че в декларацията се е говорело за "т. нар. градивна опозиция". 

Кирова апелира депутатите да продължат с парламентарния контрол. Венко Сабрутев (ПП) обаче отново я попита защо е допуснала да се прави изказване след декларация. Тя обясни, че е направила забележка и се е опитала на няколко пъти да прекъсне изказващия се. Биков призна, че е злоупотребил с процедурата. 

Георги Михайлов от ПГ "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" коментира, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на се опитали да превърнат заседанието в цирк. В края на разразилия се спор лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, каза, че българските граждани не заслужат това, което се случва в парламента. Той смята, че обвинявайки се взаимно, ПП и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на не допринасят за спазването на правилата. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1183 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини