Сабрутев: Финалните антиинфлационни мерки, които ще изпълним, са насочени към три основни фактора

  • 18 май 2022 12:15

  • 540
  • 3
Сабрутев: Финалните антиинфлационни мерки, които ще изпълним, са насочени към три основни фактора
© Булфото (архив)

Финалните антиинфлационни мерки, които ще изпълним, са насочени към трите основни фактора, които увеличават инфлацията, а именно високите цени на електроенергията, на газа и на горивата. Това коментира пред журналисти в Народното събрание Венко Сабрутев ("Продължаваме Промяната"), заместник-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси от „Продължаваме Промяната“.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

По-рано днес в Министерския съвет бяха обявени антиинфлационните мерки на правителството, които са били договорени по време на лидерския коалиционен съвет , състоял се при премиера Кирил Петков. 

Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

Сабрутев коментира, че се предлагат мерки за повишаване на доходите на най-засегнатите лица, а именно хората с най-ниски доходи - пенсионерите, както и на семействата с деца. 

Мерките са сформирани от коалицията  - всяка една партия от коалицията имаше възможност да представи своите виждания, които бяха обсъдени от коалиционен съвет и бяха взети финални решения, допълни депутатът. 

Относно мярката за високите цени на горива, Сабрутев поясни, че лимитът ще бъде 50 литра на зареждане, а не на месец, и ще влезе в сила от 1 юли. 

По думите му парите за преизчисляване на пенсиите ще дойдат от голямо преизпълнение на приходната част в бюджета. Освен това тази мярка, която решихме да имплементираме за свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия, ще донесе допълнителен приход, който всъщност ще покрие всички тези допълнителни разходи от около два милиарда лева, коментира той. 

Сабрутев каза още, че е започнала работа и по актуализацията на бюджета, която е предвидена за средата на тази година. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
540 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Газпромски Крадец!

2022.05.23 | 11:41

3
Каква Промяна БЕ!!! Този е крадец и комисионер! Бивш служител на Газпром!

2022.05.18 | 13:59

2
Некадърници и крадци - ВЪЪН! ИЗБОРИ!
Stamatis

2022.05.18 | 13:26

1
Да каже, този голям икономист, след премахване или намаляване на акцизи и ДДС как ще се осигуряват планираните приходи за бюджета! Няма да стане само с пренасочване, ще трябват и нови емисии заем!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини