Сандов: Протестиращите от ТЕЦ „Марица 3“ не представиха данни за извършен основен ремонт спрямо предписанията

  • 16 май 2022 15:32

  • 752
  • 3
Сандов: Протестиращите от ТЕЦ „Марица 3“ не представиха данни за извършен основен ремонт спрямо предписанията
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

За съжаление представителите на протестиращите не представиха нови данни, с които да ме убедят, че е извършен основен ремонт. Това заяви на брифинг вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е във връзка с протеста на работещите в ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград пред сградата на екоминистерството днес, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

„Нямаме такива данни и от направената проверка на място, която е установила, че има по-скоро имитационен ремонт със заковаване на няколко ламарини, с някои дребни поправки“, коментира той.

Сандов припомни, че Съдът на Европейският съюз е осъдил страната ни за системно нарушаване на въздуха със серен диоксид в Югоизточния район. Той каза, че и в тази връзка не може „по никакъв начин“ да пусне ТЕЦ „Марица 3“ отново да оперира, докато, по думите му, не се изпълнят всички предписания съгласно закона. Според него протестиращите трябва да потърсят „основния човек“, който е отговорен за това. „Няма как аз да изпълня техните искания, тъй като те са всъщност към работодателя“.

Относно собствеността на предприятието, Сандов заяви: „Ние виждаме едни лица от Великобритания и Шри Ланка, за които Гугъл не знае нищо“.

Борислав Сандов разговаря с протестиращи от "ТЕЦ Марица 3"-Димитровград

ТЕЦ-ът беше затворен от Регионалната инспекция по околна среда – Хасково на 21 април. На 12 май министър Сандов обяви, че дружеството остава затворено заради нарушения на нормите за качество на въздуха. 

Протестиращите днес заявиха, че, след като искането им няма да бъде изпълнено, демонстрациите ще продължат. След МОСВ те се отправиха към Министерския съвет и Народното събрание. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
752 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РЕЗУЛТАТ

2022.05.16 | 16:46

1
Отхвърлянето на руския газ и петрол ще превърне ЕС в американска колония. Започва икономическият грабеж на Европа, прикрит с антируските санкции!
888888888888888888888888888

2022.05.17 | 12:22

2
Сандов Сандов що се бутам там дето не разбираш
Елена

2022.05.18 | 22:57

3
Зеленият рекет вече е на държавно ниво

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини