Андрей Ковачев: Доставките на петрол и руски газ трябва бързо да се намалят

  • 12 май 2022 10:52

  • 769
  • 1
Андрей Ковачев: Доставките на петрол и руски газ трябва бързо да се намалят
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Отвратително е в ЕС да има разнопосочни сигнали - ясно да се заяви дали се нарушават санкциите, като се плаща за газ в рубли на Русия. Трябва да се намалят бързо доставките на петрол и руски газ, ако искаме да има ефект от санкциите. Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS евродепутатът Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13310

"ЕС загуби много време - "Набуку" и "Набуку запад" бяха проектите за енергийна независимост, но бяха проспани. Европейските държави говореха за диверсификация, но тя не се случи. Германия носи голяма вина за това", допълни той. 

Юлиан Попов: Европа е подготвена за намаляване на зависимостта от газа

Според него няма информация с какви танкери и от кои фирми ще се закупува втечнен газ. "Трябва да се кажат количествата, редовността и цената. Алтернативните източници трябва да са неруски. Купуването пак от Русия, но чрез посредници не носи различен резултат, така пак се финансират. Русия извърши хибридна операция срещу добива на шистов газ у нас", посочи той. 

По думите му има много частни компании на пазара на петрол, освен "Лукойл", а те са могли да се подготвят за тази ситуация.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.12 | 10:55

1
ГЕРМАНСКИТЕ БИ ВОЛИ СА ОСЪДЕНИ НА С М Ъ Р Т

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини