Йотова: Необходими са не решения на парче, а цялостна програма в помощ на гражданите и бизнеса

  • 10 май 2022 12:37

  • 751
  • 3
Йотова: Необходими са не решения на парче, а цялостна програма в помощ на гражданите и бизнеса
© Пресцентър на Президентството

Необходими са не решения на парче, а цялостна програма в по-дългосрочен план, която да е в помощ на гражданите и бизнеса, обърна се към участниците в Деветия конгрес на КНСБ вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

По думите й, залог за успеха на тази програма е, ако бъде направена съвместно със синдикалните и работодателските организации.

Трябва да сме подготвени за най-лошите сценарии, тест за управлението е реалната социална политика и грижа за хората на труда. Когато очакванията са много големи, разочарованията могат да дойдат много бързо, предупреди тя. А последствията могат да са нова спирала от избори и кризи, добави вицепрезидентът. 

Според Йотова битката за социална справедливост е всекидневна и тук е ролята на КНСБ.

Тя предаде поздрави към форума от държавния глава Румен Радев.

КНСБ провежда деветия си конгрес

Днес 300 хил. граждани от различни професии вярват в КНСБ, нейни членове са, защото вярват, че тази организация е на хората на честния труд. Не познавам друга организация у нас с толкова голяма членска маса, което е и голяма отговорност, изтъкна вицепрезидентът.

Тя отбеляза, че в синдикалните организации хората виждат шанс за перспектива.

Страна, в която да работиш и да си беден, за съжаление, отдавна не е феномен. Последните места в ЕС по цена на живота и заплащане на труда отдавна не са новина за нас, допълни тя. У нас минималната заплата е седем пъти по-ниски от тази в Люксембург, ние сме с най-ниската покупателна способност в ЕС, отбеляза вицепрезидентът.

Йотова обърна внимание, че нарастването на издръжката на живот изисква повишаване на доходите.

Кризата в Украйна влоши бързо и без това тежката ситуация, увеличението на цените ще разяжда още повече заплатите и спестяванията на хората, което ще води до още по-голяма бедност. Хората с ниските доходи ще станат още по-уязвими. Днес войната и доставките поставят под въпрос съществуването на хората, които се издържат с дребно земеделие. Шокови сметки за отопление, вода, всеки ден покачващи се цени, касовите бележки в магазините станаха по-тежки, отколкото портфейлите на хората, посочи още Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
751 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Майтапи

2022.05.10 | 13:33

3
И тая патка започна акъл за икономиката да раздава.
Майтап

2022.05.10 | 13:31

2
И тая парка започна акъл за икономиката да раздава.
Еми...

2022.05.10 | 13:16

1
стига корпоративен комунизъм, достатъчно се наядоха "бизнесите".

Добави коментар

Водещи новини