Божанов свиква утре извънредно заседание на Съвета по киберсигурността

  • 04 май 2022 09:55

  • 292
  • 3
Божанов свиква утре извънредно заседание на Съвета по киберсигурността
© Булфото (архив)

Министърът на електронното управление Божидар Божанов свиква утре, 5 май, извънредно заседание на Съвета по киберсигурността към Министерски съвет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на електронното управление. 

На заседанието ще бъде обсъдена актуалната ситуация и съществуващите заплахи за киберсигурността в страната, както и ще бъдат набелязани мерки за повишаване на киберсигурността и реакция при киберзаплаха или възникнали киберинциденти, застрашаващи националната сигурност. 

Божидар Божанов: Има засилване на кибератаките в страните около България

Това е първото заседание на Съвета, откакто министър Божанов пое председателството му, след гласувана от парламента поправка в Закона за електронно управление през февруари т. г. 

Съветът по киберсигурността е консултативен орган, който анализира тенденциите на киберзаплахите, рисковете, методите за противодействие и за развитието на необходимия капацитет, приоритетите за изграждането и развитието на човешки, технологични, инфраструктурни, финансови и организационни компоненти и при необходимост предлага решения и действия по отношение на тях. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
292 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЖИВОТ НО

2022.05.04 | 11:57

3
АБЕ КАКВИ СА ТИЯ ЧАСТНИ ФОНДАЦИИ, КОИТО ДА РЕШАВАТ КОЕ Е ДЕЗИНФОРМАЦИЯ? ПРИ РИЗОВА ВЧЕРА. ДА НЕ СА ОТ ЛОНДОН? :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.04 | 11:56

2
НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИТЕ И ЗА ДА ИЗБЕГНАТ ПАНИКАТА И БОЯ, ИЗМИСЛИХА ТОВА С ПОЩИТЕ. ТЕ ИЗЛЕЗНАХА ВИНОВНИ :) ДРУГИЯ МЕСЕЦ, КОЙ ЩЕ Е ВИНОВНИЯ? :)
плевен

2022.05.04 | 11:15

1
събирайте си багажа и да виняма е к урви

Добави коментар

Водещи новини