Министър Проданов не е подкрепял изключването на Русия от Световната организация по туризъм към ООН

  • 28 април 2022 17:03

  • 1810
  • 6
Министър Проданов не е подкрепял изключването на Русия от Световната организация по туризъм към ООН
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От пресцентъра на Министерството на туризма разпространиха официална позиция във връзка с разпространена в медиите информация, че министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за е подкрепил изключването на Руската федерация от Световната организация по туризъм към ООН на 27.04.2022 г. в гр. Мадрид, Испания на провелото се първо в историята извънредно заседание на Генералната асамблея (ГА) на СОТ.

Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

Министър Проданов: Изплатени са средствата на хотелиерите за бежанците

"Министерството на туризма категорично заявява, че министър Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за не е подкрепял изключването на Русия от организацията. Взетото и гласувано от представител на Българското посолство в Кралство Испания решение не е съгласувано с Министерство на туризма. Също така министър Проданов с официално писмо, изпратено до министъра на външните работи на РБългария на 11.04.2022 г. предлага България да гласува „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“ по отношение на изключването на Руската федерация от СОТ.

При вземането на решенията в повереното му министерство, министър Проданов винаги се е водил от националния интерес и е съблюдавал интересите на туристическия сектор, за който той е отговорен като ресорен министър. И в конкретния случай Министерство на туризма се съобрази с позициите на браншовите организации (Националния борд по туризъм и Българска хотелиерска и ресторантьорска организация) по темата, които бяха публично оповестени и в които те апелират на предстоящото гласуване по предложение за суспендиране на членството на Руската федерация в СОТ по точката от дневния ред, позицията на България да бъде „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“. 

Проданов: Очаква се сравнително добър летен сезон

България е от страните, които са особено засегнати от близостта до военния конфликт и без съмнение усложнената геополитическа обстановка в региона генерира както икономически, така и имиджови щети за конкурентоспособността на българския туристически сектор, който все още е в процес на възстановяване от пандемията COVID-19. Тази позиция на страната ни щеше да събере най-малко негативи, както по отношение на двустранните и многостранните отношения в областта на туризма, така и по отношение на входящия туристопоток и туристическия сектор. Сектор, който и към този момент е на първа линия при подпомагането на хората, търсещи закрила от войната в Украйна и заслужава позицията му да бъде чута. И за който всеки турист или гост на страната ни е важен, независимо от неговата националност".

Филип Епитропов
1810 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ГРЕШКА. ТРЯБВАЛО Е

2022.04.28 | 18:32

3
ДА ГО ПОДКРЕПИ. РУСИЯ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ВСЯКЪДЕ. НЯКОЙ ДА НЕ БИ ДА ТОЧИ ЛИГИ ЗА РУСКИ ТУРИСТИ. НЯМА ДА СТАНЕ!
Анонимен

2022.04.28 | 22:12

6
Комунистите и русофилите са най големия враг на България.
Анонимен

2022.04.28 | 21:47

5
Тоз министър няма да е министър.
к.кириленко

2022.04.28 | 19:49

4
педе////рас украйнците не забравят,,,ма...ти
ГРЕШКА. ТРЯБВАЛО Е

2022.04.28 | 18:32

2
ДА ГО ПОДКРЕПИ. РУСИЯ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ВСЯКЪДЕ. НЯКОЙ ДА НЕ БИ ДА ТОЧИ ЛИГИ ЗА РУСКИ ТУРИСТИ. НЯМА ДА СТАНЕ!
ККК

2022.04.28 | 17:14

1
МАНГАЛ !

Добави коментар

Водещи новини