Проданов: Очаква се сравнително добър летен сезон

  • 05 април 2022 18:38

  • 2242
  • 4
Проданов: Очаква се сравнително добър летен сезон
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Летният сезон ще бъде сравнително добър, дори и малко по-добър спрямо миналогодишния, каза пред журналисти в Банско министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за. Той посети курортния град, където имаше работна среща с представители на туристическия бранш, предаде БТА. 

Преди всичко, и през този летен сезон ще се разчита основно на българските туристи, посочи министърът на туризма. Той допълни, че няма да може да се разчита на руски и украински туристи. Предвижда интересът към България като туристическа дестинация да е и от съседните Сърбия, Република Северна Македония, Румъния, както и от Чехия и Унгария. 

Мерките за влизане в страната, свързани с ограничаването на COVID-19, обаче все още не са отпаднали, посочи Проданов. „Ние изискваме от пристигащите в България или негативен PCR тест, или сертификат, докато голяма част от европейските държави не го изискват“, каза министърът и допълни, че за да не бъдат „спъвани“ чуждестранните туристи да посещават България, към ограниченията трябва да се подходи реципрочно. Във връзка с това се водят непрекъснати разговори с Министерството на здравеопазването, а по думите на Проданов се очаква да се постигне съгласие по темата. 

Министър Проданов разговаря с посланика на Република Корея Н. Пр. Ли Хо-шик

За изминалия зимен сезон министърът на туризма посочи, че е бил сравнително добър, въпреки пандемията от коронавирус. Направихме всичко възможно да не бъдат възпрепятствани чуждите туристи и да могат да посещават България, допълни той. 

Проданов отбеляза, че най-негативно влияние върху зимния сезон в страната са оказали високите сметки за електроенергия. Голяма част от печалбата беше "изядена" от високите цени на тока, защото зимните курорти са специфични, тук соларни панели и т.н. не вършат работа, но държавата направи всичко, което беше възможно, коментира той. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2242 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Нищоправец

2022.04.06 | 09:14

4
45 ГОДИНИ НИ ОБЕСНЯВАХА "ЩЕ" И "ОЧАКВА СЕ".НИЩО НОВО НЕ СА НАУЧИЛИ ПРАЗНИТЕ,СТЪКЛЕНИ ГЛАВИ НА ЧЕРВЕНИТЕ,КРАДЛИВИ И НЕКАДЪРНИ УРОДИ.
✠Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.04.05 | 22:15

3
☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, да умреш в ЛАЙНА, CATAНA от Xepakoвo, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ☞ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ MИЛИAPДИTE!!!: uni.su/FMvRm6 ☞MPИ CATAНA ОТ БAНKЯ, ПPOKЛET ДA CИ TИ И CEMETO TИ, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ☞Cнимkитe oт Бyчa ca cтo пpoцeнтa ФEЙK! ☞Ykpaинckaтa мoдифиkaция нa тakтиkaтa нa ИГИЛ, пpилaгaнa в Mocyл и Pakka. ☞Bcичko тoвa ce pъkoвoди oт oгpoмни мeдийни и пиap ekипи пoд koмaндвaнeтo нa aнгличaни и aмepиkaнци. ☞Poccия coзывaeт Coвбeз OOH в cвязи c пpoвokaциeй в гoрoдe Бyчa: uni.su/Es2O1b ☞Жуткие кадры из Бучи Минобороны РФ назвало провокацией киевского режима: uni.su/Uh8Ko5 ☞Трупы с белыми лентами.: uni.su/m69G1X ☞Россия расценивает ситуацию в украинском городе Буча как провокацию и угрозу мировой безопасности: uni.su/lFbNix ☞Постановка в Буче опровергнуть легко: uni.su/7YgMEb ☞Зачем Зеленскому нужен фейк о «зверствах» в Буче: uni.su/h8SjLC ☞Украинский фронт_5.4.2022: uni.su/VD0yv7
Росен

2022.04.05 | 20:08

2
Какъв летен кезон бе!! Щатите ни направиха военна зона. Отвратително е.
Йови

2022.04.05 | 19:21

1
Явно имаме малоумници за министри. Какъв сезон? То няма да има сезон.

Добави коментар

Водещи новини