Смилов: Би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката

  • 22 април 2022 10:51

  • 5496
  • 29
Смилов: Би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката
© Булфото (архив)

"Без компромис, който да бъде все пак и принципен в тази ситуация на война, коалицията много трудно ще продължи." Това заяви пред БНР политологът Даниел Смилов.

"Вълнението вече е започнало. Ние трябва да вземем решение и това е едно от тези драматични решения, което ще предопредели съдбата на самата коалиция."

Клатенето на лодката отнема енергия на управляващите да се фокусират върху по-важни за страната въпроси, подчерта политологът.

Поптодорова: Петков е извадил бялото знаме и го е забил на баира

По отношение на Украйна БСП е заела твърде крайна позиция, това е на практика позицията на "Възраждане" в българския парламент, коментира Даниел Смилов.

"Би било много грешна политика от тяхна страна да направят блъф, а след това да го изпълнят. БСП в момента не са в особена кондиция. Състезавайки се с "Възраждане" за тези гласове, губят още някаква част от по-центристкия си електорат и са напът да се свият под 10% и под "Възраждане". Струва ми се, че ще направят грешка."

Това е ситуация, която прави управленското уравнение почти невъзможно, отбеляза Смилов в предаването "Преди всички".

Въпросът за Украйна не е част от коалиционното споразумение и може да бъде поставен за гласуване в парламента, изтъкна Смилов.

По думите му в коалицията все още има потенциал и това правителство все още има какво да направи, защото страната има ресурс за справяне с кризите.

"Така че би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката."

"Все още споменът от предходното управление е достатъчно жив, което дава може би някакъв хоризонт на тези четири партии да се разберат", смята още Даниел Смилов.

Не може да се изключи поява на нови субекти и то по начин, който да промени баланса в политиката като цяло, посочи в заключение той.

"Има едно струпване в този радикален сектор, с риск той да се пренасели. Там ще бъдат "Възраждане", БСП при управлението на Корнелия Нинова – като че ли и тя е влязла в тази ниша, Стефан Янев загрява по тъч линията точно в този сектор. Накрая може да се окаже, че този терен, който по принцип е доста кафяво разкалян, може да се окаже недостатъчен да събере всичките желаещи да тичат по него."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5496 29

Коментари 29

Добави коментар
oo

2022.04.22 | 11:41

1
amerikanska mastio to e gresno da ne pitash naroda za orajie no ti nali triabva da pomagash na ukrainskite podlogi kato teb opitai tova shte ti e kraiat.
Мая

2022.04.22 | 11:46

2
Ще стоите,докато ви погнем с камъни уроди долни

2022.04.22 | 11:49

3
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ СОЦИАЛИСТИ-РУСОФИЛИ-ЧАЛГАРИ-ПСЕВДОДЕМОКРАТИ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА ЩЕ ПРАТИ А ПОСЛЕ ЩЕ ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ. РУСОФИЛИ БИЯТ РУСИЯ...

2022.04.22 | 12:14

4
България е за неутралитет! Направете референдум, така е редно!Не може отделни депутати да си гонят личните интереси!В противен случай ОСТАВКА
Анонимен

2022.04.22 | 13:07

8
Неутралитет означава насърчаване на един агресор !

2022.04.22 | 12:14

5
Поне едно добро направи Просто Киро и не вкарвай държавата ни в беля!Малко ли е че ни ограбвате с офшорки и др глупости

2022.04.22 | 12:21

6
Имбецили, за нищо не ставате. Оставка!

2022.04.22 | 12:41

7
Защо бе Смилов, нали народа е с вас.Защо се страхувате от избори?
Анонимен

2022.04.22 | 13:07

9
Не е важно дали Смилов иска или не иска избори. Важно е, че за българския народ става страшно да влезе отново в спиралата на политическа парламентарна криза !

2022.04.22 | 13:24

10
Киро,си отива! Тези, които вчера празнуваха, вече са много уплашени, а утре ще трябва да си ходят.Ние нито за миг не се усъмнихме в правотата на своята кауза и невинността на нашия лидер. Днес сме много по-силни от вчера! Нищожеството,Петков инсталирано от мафията за премиер на държавата, се дискредитира окончателно. Тепърва ще усети силата на правосъдието върху раменете си! Никога в българската история не сме имали по-жалък премиер. Аз съм отвратен. Отвратен съм от безочието на Кирил Петков и от примитивизма на хората му, от лицемерието на съюзниците му.

2022.04.22 | 13:26

11
в областта на антикорупционната помощ в Югоизточна Европа : Регионална инициатива на мрежата фондации "Сорос" в Югоизточна Европа,

Добави коментар

Водещи новини