Нарушен ли е законът с решението за АПИ?

  • 21 април 2022 08:46

  • 882
  • 4
Нарушен ли е законът с решението за АПИ?
© Bulphoto/архив

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще сезирате Конституционния съд за решението на НС за АПИ да плати половината от средствата, които се дължат на пътните строители.

Според бившия регионален министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е има нарушаване на закони.

„Подобен тип решения са изцяло в компетенциите на Министерския съвет, а и за пореден път сме свидетели на изключително тежко нарушаване на законите, дори на Конституцията. По отношение на изпълнителната власт има нарушаване на няколко закона, включително в закона за Държавния бюджет за 2022 година и явно нарушаване на закона за обществените също“, обясни той.

Ананиев за парите на пътните строители: Решението е „тъпо“, защото изборът е: отпред змия, отзад магаре

Нанков каза още, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в искат сертифицирани одобрени разходи по извършени от фирмите дейности на пътя да бъде платена на 100% и добави, че няма притеснения от проверки.

Той коментира и че всички договори са законни.

Абсолютно закони са за държавата договорите и са изгодни, добави Нанков.

На въпрос защо от налични 710 милиона са сключвани договори за над 3 милиарда той отговори: 

„Това са специфичен тип договори, в които се оценяват единичните цени, максимални единични цели, които влизат съответно в Комисия и са част от оценката на самите оферти. Когато имаме максимални пределни единични цели не могат да бъдат надвишавани. Т.е. за прогнозните случаят е друг. Те са само за да се формулира някаква прогноза на база на минал период“, обясни още Нанков.

Десислава Станева
882 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.04.21 | 14:15

4
//Връщаме Бойк0, Мъж от всякъде и политик какъвто не сме имали от времето на Цар Борис 3!!Б0г да Г0 благослови със здраве и късмет по нелекият му път на Премиер на България.!!!
санитар

2022.04.21 | 09:17

3
мазен, долен, гнусен, педерас!
????

2022.04.21 | 09:03

2
ПИТА,ЕДИН от КРАДЦИТЕ на ОПГ"герб"!!!
Хф

2022.04.21 | 08:57

1
Хамстер ще ти увехне мазната физиономия. Гей шибан.

Добави коментар

Водещи новини