Военният министър: България е надежден съюзник в НАТО

  • 19 април 2022 17:43

  • 2373
  • 3
Военният министър: България е надежден съюзник в НАТО
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини. Това заявява министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни в позиция в профила си във Фейсбук.

"63% подкрепят България да бъде част от НАТО и ЕС, а подкрепата за членство в НАТО е на рекордно високо ниво. Най-надеждната защита за сигурността, суверенитета и териториалната цялост на страната е членството в НАТО и ЕС. Там, където винаги можем да разчитаме на нашите съюзници и партньори", заявява министър Заков.

"Ако някой твърди, че сигурността на България е гарантирана самостоятелно и с формално членство, базирано на опортюнизъм - това е груба манипулация и въвежда българските граждани в заблуждение", заявява още Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни.

Министър Заков с подробности за многонационалната бойна група на НАТО, която ще бъде на българска територия

"Благодарни сме на Нидерландия за помощта за охрана на въздушното пространство.

Два пъти Конгресът в САЩ гласува България да получи F-16, т.е. България е надежден съюзник и стратегически партньор, включително при опазването на класифицирана информация", пише министър Заков.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2373 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ваня

2022.04.19 | 18:42

3
Надежден си ти,Гъзомииник
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.04.19 | 18:14

2
БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПИ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ НА НАТО С 42 БРОЯ ИЗТРЕБИТЕЛИ F-16 BLOCK 70 В РИСУНКИ НА МАЛЧУГАНИТЕ, ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ „СЛАВЕЙЧЕ“ И „ВЕСЕЛУШКО“ ОТ КАСПИЧАН И ТУТРАКАН, КОИТО СА ГИ ПРЕКУПИРАЛИ И ОЦВЕТИЛИ ОТ ДОКУМЕНТИТЕ, ЛЮБЕЗНО ПРЕДОСТАВЕНИ ИМ ОТ ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла ☭...... МУ-ХА-ХА
един

2022.04.19 | 17:57

1
Ако сме надеждни,няма нужда да го потвърждаваш,значи не сме!

Добави коментар

Водещи новини