Министър Заков за американските изтребители: Има няколко опции, върху които работим

  • 07 април 2022 16:47

  • 951
  • 5
Министър Заков за американските изтребители: Има няколко опции, върху които работим
©
Слушай новината Слушай новината

Работим по всички възможни опции. Аз казах, че политиката ни ще бъде да не се загуби способност на българските ВВС. Как ще го постигнем е въпрос на опции, които ние разглеждаме в момента. Те трябва много бързо да бъдат финализирани – максимум до 2-3 месеца. Това заяви пред журналисти министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни след заседанието на Комисията по отбрана във връзка с бойните самолети F-16, предложени на България от САЩ.

Има всякакви варианти, с които можем да съхраним възможностите на българските ВВС. Ние не можем да позволим тези възможности да бъдат загубени, подчерта той.

Министър Заков категоричен: Всички твърдения в социалните мрежи, че пращаме техника и жива сила в Украйна са фалшиви новини

„Към момента цена няма, тъй като това е максималният пакет, който Конгресът е гласувал и в тази рамка трябва да се вмести американската администрация. Дали ще махаме въоръжение, дали ще работим по някакви видове пакети вътре – това е въпрос на разговори с американската страна. Има различни опции, очакваме да бъде проявена и гъвкавост, така че да бъде защитен националният интерес“, поясни министър Заков.

Той уточни, че правилата, по които се случва тази продажба са фиксирани, има много малко марж, ние обаче ще го използваме максимално с нашите американски съюзници, така че ВВС да получат една силна платформа, която е F-16 „Блок 70“.

„Това е изключителен шанс за българските ВВС. Каквото и да се случва, ние не бива да допускаме загуба на способности и тук ще търсим подкрепата не само на НС, но и на българските граждани“, подчерта военният министър.

Той коментира ситуацията с българските моряци в Украйна: „Има ангажирани различни ведомства в този процес, ситуацията е изключително сложна и не бива да се поемат рискове за живота“, заяви Заков.

 

 

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
951 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПО ОПЦИИТЕ "ГРИПЕНИ "

2022.04.07 | 19:27

1
ЛИ РАБОТИТЕ?
Хавал

2022.04.26 | 20:49

5
по опция.." полутоно в задната ти полусфера "
бкп в белене

2022.04.26 | 19:23

4
кой ще плаща, комуняга!!!!!?????????????????//
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.07 | 19:55

3
НЯМА ДА ИМА ИЗТРЕБИТЕЛИ :) КОЛХОЗНАТА И УНТЕР С В И Н И Т Е ГЕПИХА И СИ ПОДЕЛИХА ПАРИТЕ - 2 МИЛИАРДА :) ЯЖТЕ Л А Й Н А ГЮБРЕТА! :)
ПО ОПЦИИТЕ "ГРИПЕНИ "

2022.04.07 | 19:27

2
ЛИ РАБОТИТЕ?

Добави коментар

Водещи новини