Министър Заков: Темата за военна помощ за Украйна не е обсъждана на коалиционния съвет

  • 01 април 2022 14:05

  • 888
  • 7
© Булфото (архив)

Темите бяха основно тези, които са свързани с коалиционното споразумение. Минахме по целия конскпект така да се каже. Беше важно да се проведе този съвет и ние от министерството да чуем вижданията на коалиционните партньори относно отбраната. Има много важни и ключови въпроси в сферата на отбраната, които още следващите дни трябва да се поставят. Това беше много важен съвет.

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни, който взе участие в коалиционния съвет на управляващите. 

На коалиционен съвет утре представят проект на решение на ДБ за военна помощ за Украйна

"Въпросът за военна помощ на Украйна не е обсъджан. Това е тема за големия коалиционен съвет и днес не са водени разговори по нея. Дискусията за оказване на военна помощ трябва да се води тук в Народното събрание. Депутатите трябва да обсъдят тази тема и аз като министър ще се съобразя с тяхното решение и ще го изпълня. Приветствам една такава дискусия. Ние знаем какво имаме и не виждам как нашите муниции ще помогнат на Украйна. Към момента няма решение за оказване на военна помощ, а и няма възможност за взимане на такова решение. Това решение трябва да се вземе от парламента", категоричен бе Заков.

Министърът на отбраната за военната помощ за Украйна: Няма как да дадем нещо, което нямаме

"Трябва да има оптимално разходване на средствата за модернизация на армията. Това са девет проекта. Няма как да получим подкрепа от българското общество, ако тези пари, а те са огромна сума, не бъдат похарчени честно, прозрачно и ефективно. В момента в армията има недостиг на кадри и недокомплект. Увеличението на заплатите зависи от бюджета, а не от министъра. Срокът за получване на изтребителите F-16 не е променян и няма как да се промени към момента. Той си остава началото на 2025 година. Не виждам как може да възстановим наборната армия към момента. За това са необходими огромни средства, с които ние не разполагаме", коментира военният министър модернизацията на българската армия. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
888 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Гого

2022.04.04 | 20:31

7
ДБ продължават да губят времето на всички с неадекватните си предложения
Васил

2022.04.02 | 23:22

6
Само ДБ напират за военна помощ към Украйна и явно изпълняват чужди поръчения.
Васил

2022.04.02 | 09:40

5
Не се връзвайте на безумните предложения на ДБ, защото това ще е пагубно за страната!
..

2022.04.01 | 17:15

4
Кой изобщо прави това на тема. Ако някой иска да се бие за Украйна да хваща пътя и да заминава! Ние не искаме и ако трябва да избираме ще изберем да влезем в парламента този път наистина всички политици ще ви разчекнем вътре!!

2022.04.01 | 14:56

1
А защо трябва да се обсъжда тази тема изобщо,украинските блядки нито са ни съюзници нито са в еврогейщината,и защо бежанците не са в бежански лагери като другите бежанци,а се разхождат свободно по европето.
нареждане

2022.04.01 | 16:25

3
от краварите, наркомана президент ще воюва за интересите им в украйна до последния бляд... народа му ще го гледат в останалите държави хаха
щото ще ти

2022.04.01 | 15:26

2
хване задника паяжина без ресурси, зализан олигофрен

Добави коментар

Водещи новини