Асен Василев с коментар за отхвърлената кандидатура на Каримански за управител на БНБ

  • 15 април 2022 17:20

  • 3344
  • 1
©

Докладът на МВФ е изключително добър и балансиран. Те казват, че трябва да има по-силна социална политика, особено на фона нарастваща инфлация в цяла Европа. Това заяви финансовият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на минути преди официалното учредяване на партията на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ в Пловдив, предаде репортер на Novini.bg.

По думите му може да се помисли за облекчаване на ставки на регулирани цени, както е при електроенергията. Това обаче трябва да е много добре обмислено. До седмица-две ще можем да обявим един нов антикризисен бюджет“, съобщи той.

Историята на "Продължаваме промяната"

„Ние сме единствената държава в Европа, която от миналата година не е повишавала цените на тока. При нас енергийната криза е в доста голяма степен овладяна, отколкото например в една Сърбия – около 50%. Отчитаме и успокояване на инфлационния индекс. Това, за което няма детайлен план е овладяване на инфлацията на хранителните продукти. Цените нараснаха, но бяха овладени. Никой не очакваше война“, изтъкна министър Василев.

На въпрос какъв ще е съставът на новата формация, той заяви: „Ще бъдем съпредседатели с г-н Петков, ще има и изпълнителен съвет“.

„Информацията за г-н Каримански излезе последните седмици преди да бъде предложен за поста. В закона за БНБ има едно изискване – кандидатът да е с безупречна репутация. Едно евентуално предложение този път трябва да е общо за коалицията. Ако няма такова по-добре е да няма нов кандидат“, коментира Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по повод отхвърлената кандидатура на Любомир Каримански от ИТН за управител на БНБ.

Завърши мисията на МВФ у нас, прогнозират двуцифрена инфлация

На въпрос за обявяването на ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов за незаконен, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на заяви: „Съдът и МВР трябва да изяснят какво е законно и какво не. Това не е в сферата на Министерство на финансите“, подчерта Василев.

„Инфлация има навсякъде в Европа. Всички, които са подложени на ценовия шок ще я усетят. В България тя се усеща по-бързо и е с 1-2% по-висока от европейската, защото сме пряко зависими от доставките на газ“, каза още той.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.15 | 18:29

1
Мазен Педал

Добави коментар

Водещи новини