Парламентарната комисия по културата ще обсъди проблемите в НДК

  • 14 април 2022 07:16

  • 335
  • 0
Парламентарната комисия по културата ще обсъди проблемите в НДК
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното си заседание проблемите в дейността и работата на НДК. Миналата седмица близо хиляда творци направиха подписка в защита на театър "Азарян" . Те твърдят, че ръководството на НДК целенасочено се опитва да затвори театралното пространство.

В подписката, адресирана до Министерството на културата, и ресорната парламентарна комисия за спасяването на театър "Азарян" са имената на режисьорите Александър Морфов, Лилия Абаджиева, Галин Стоев и актьорите Цветана Манева, Мариус Куркински, Стефан Вълдобрев, Камен Донев, Деян Донков, Илка Зафирова.

Работещите в театъра се оплакват от нарушени условия по договорите си, неотоплени зали, съзнателно възпрепятстване на продажбата на билети. Те обвиняват за това изпълнителния директор на НДК Пени Раева.

АЕЖ организира протест заради номинацията на Карбовски за член на СЕМ, искат оставката и на Тошко Йорданов

В позиция на двореца се посочва, че заради тежкото финансово състояние и натрупаните от предишни години загуби за милиони НДК не може да спонсорира изцяло културни събития.

Театър "Азарян" беше открит през 2015 г. в памет на режисьора Крикор Азарян.

Освен него, в НДК има и други културни сцени – "Нов театър" НДК, ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб "Перото". Тяхното бъдеще също ще бъде обсъдено на днешното заседание на комисията.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини