Парламентът ратифицира договор за придобиване на радио-комуникационно оборудване за Българската армия

  • 21 април 2022 13:41

  • 322
  • 0
Парламентът ратифицира договор за придобиване на радио-комуникационно оборудване за Българската армия
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът ратифицира Международния договор (LOA) BU-B-UCH „Радио-комуникационно оборудване”, подписан от българска страна на 28 февруари 2022 г. За българската страна договорът ще влезе в сила от деня на уведомяване на САЩ за изпълнението на българските процедури по влизането му в сила.

Договорът предвижда придобиване на радио-комуникационно оборудване за модернизация на танкове Т-72 от състава на Сухопътните войски, за бронираните и командно-щабни автомобили на силите за специални операции и автомобилите на Морския специален разузнавателен отряд от състава на Военноморските сили на Република България на обща стойност 17 221 512 американски долара без ДДС и други свързани с това такси. Дължимата по Договора сума трябва да бъде заплатена съгласно посочения в него финансов план: заплащане на начален аванс след влизането в сила на същия за Република България и редовни тримесечни вноски. Общата сума по договора трябва да бъде заплатена преди приключване на основните доставки по него.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за насърчаване на заетостта

Плащането по договора ще се извърши след приключване на нашите национални процедури по влизане в сила на договора съгласно правилата на Програмата за чуждестранни военни продажби на САЩ с банков превод по посочения в договора график. С последваща кореспонденция между Министерството на отбраната и американската страна ще бъдат уточнени необходимите допълнителни банкови реквизити за извършване на плащането.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини