Ананиев за проблемите с парите за ремонти на пътищата: ГЕРБ и патриотите са забъркали тази каша

  • 13 април 2022 17:50

  • 2308
  • 7
Ананиев за проблемите с парите за ремонти на пътищата: ГЕРБ и патриотите са забъркали тази каша
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Проблемът с парите за ремонти на пътища е заплетен от последното управление на ГЕРБ и патриотите. Те са направили една схема, с която са заобикаляли ЗУТ. Има примери, когато договорите са били на стойност 10 млн. лева и изведнъж са ставали за 30 млн. лева. Тези договори са били подписвани основно април месец, когато ГЕРБ започнаха да осъзнават, че губят властта. Ние искаме чрез парламента да разплетем този възел. Със сигурност има коректни фирми, които трябва да си получат парите, но имаме съмнения за фирми, които са участвали в схеми. Това е причината да използваме комисиите в парламента. Искаме да спазим закона. Парламентът осигурява контрол.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Настимир Ананиев.  

Пътните строители пред НС: Не искаме да ходим да берем ягоди! Платете ни!

"Има и други дилема. Има много подизпълнители, които са свършили работата и сега стават заложници на фирмите, които са подписали договорите. Това е целта, за да дадем веднага 50% от средставата. Всички фирми ще получат по 50%, но аз повече се притеснявам за подизпълнителите. Аз се надявам фирмите да бъдат коректни, както държавата е коректна. Този казус е заплетен от ГЕРБ и патриотите. Това са договори сключени 2018-2019 година. Това искаме да разследваме в парламента. После ще се стигне и до строежа на АМ "Хемус", инхаус процедурите и как парите в сакове не са стигнали до българското общество, а са отишли в някое шкафче. Аз призовавам фирмите, които протестират, да излязат и да обявят порочните практики. 

Пътни строители: Ще протестираме, докато паралментът не вземе необходимите мерки 

"Всички виждаме проблемите в инфраструктурата. Аз имам много големи очаквания от новото ръковдство на АПИ. Контролът и качеството ще се подобрят със сигурност", добави Ананиев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2308 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Бай Марко

2022.04.14 | 08:29

7
Не 1 година 10 години да сте на власт не мое разплетете далаверите на банкянския. Гербаджийския номер са знай, на ти 5 връщаш 3 и кот стане ти си отговаряш. Ама Гешолоу ги варди. И ся Петковците хулим че не моят са оправят. Ся Боку си завъртя гъзъ оръжие срещу Русия да праща. А бе аланкоолу кат загърми тук де ша бягаме. Кумшиите на чакат с кеф еля македонците и сърбите, едните по братски кавги другите щото пуснахме американците да ги бомбардират. Ама Боку Митов Пасито и затлъстялата от кражби гербаджийска кохорта си имат къщи в чужбината не само в Барцелоната. А ний ша сме най окаяните и първа линия на Бай дън и натото. Ма то натото кат тотото га си пичелил кат ни играиш.
ЛЕЛЕ

2022.04.14 | 00:19

6
ЕДНА ГОДИНА СТЕ НА ВЛАСТ И ОЩЕ ГЕРБ ВИ Е ВИНОВЕН НЕКАДЪРНИЦИ

2022.04.13 | 21:30

5
Докога ще ни занимавате с тоя плужек?
Fuck radef the spy off

2022.04.13 | 19:15

4
Vzemi neshto po tvardo i si go nabutai v gaza besepe.derast gnusen!
Гост

2022.04.13 | 19:04

3
МАЗЕН НАГАЖДАЧ!
Анонимен

2022.04.13 | 18:54

2
На мекия у*й вълната му пречи.
Вълчо

2022.04.13 | 18:02

1
помияр

Добави коментар

Водещи новини