МФ поема дирекцията, следяща усвояването на евросредствата

  • 30 март 2022 11:09

  • 470
  • 0
МФ поема дирекцията, следяща усвояването на евросредствата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Дирекцията "Централно координационно звено", която следи за начина по усвояването на средствата от Европейския съюз по оперативните програми, преминава от Министерския съвет към министерството на финансите. Това подкрепи на първо четене мнозинството в парламента с приетите поправки в закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове.

От ГЕРБ изразиха опасения, че подобна законодателна промяна ще предизвика административен хаос и ще доведе до свръхконцентрация на функции в министъра на финансите.

Депутатът Красимир Вълчев посочи: "В същото време към министъра на финансите са сертифициращият и одитният орган, които трябва да налагат корекции. Особено одитният орган! Няма ли да бъде министърът на финансите в конфликт на интереси да налага корекция за нещо, в което централното координационно звено е участвало?".

Според управляващите промяната е в правилната посока и ще създаде ефективна нормативна рамка за управлението на европейските средства, отбелязва БНР.

Европрокуратурата разследва български фирми за злоупотреба с еврофондове

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини