Лъчезар Борисов: Съмнявам се, че управляващите пипат неприкосновения фискален резерв

  • 29 март 2022 18:53

  • 3720
  • 3
Лъчезар Борисов: Съмнявам се, че управляващите пипат неприкосновения фискален резерв
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Приветствам проверките на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз бях министър на икономиката стартираха тези проверки. Ние свършихме цялата работа и сега виждаме резултатите. Това ще доведе до добър край, тъй като който е злоупотребил, ще носи своята отговорност. Това заяви бившият министър на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му има основание да се подават сигнали за извършени финансови злоупотреби.

„Реагирали сме по казусите, наложили сме 100% санкции по отношение на физически и юридически лица. Истината рано или късно излиза наяве. Истината ще възтържествува съвсем скоро“, прогнозира Борисов.

Даниел Лорер за novini.bg: Коалицията е стабилна, оставката на правителството не е на дневен ред

Той коментира и санкциите срещу Русия. „Тук е ролята на правителството да работим заедно, за да се справим с тези предизвикателства и кризи. Ако сега бях министър аз щях да реагирам по линия на вноса на метали, щях да засиля сътрудничеството с Турция. Щях да засиля контактите си с производителите. Подходът трябва да е една идея по-силен и да се търси синергия. Форсмажорът щеше да взриви българската икономика и банковата система, добре, че не го приеха“, заяви финансистът.

„Много са мерките, които можеха да бъдат предприети. Аз лично като експерт искам да се обединим и да помогнем на правителството, защото ситуацията на макроикономическо ниво е трагична. Макроикономиката ни влиза в интензивното отделение. Трябва да се предприемат спешни мерки“, предупреди Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин.

„Видяхме, че България влиза във втората фаза на инфлационните процеси. Той прогнозира, че в края на 2022 г. ще достигнем нива на 18-20% инфлация. Инфлационният данък се ползва като буфер на бюджета, но той рефлектира върху всички нас. Актуализацията на бюджета е неотложна. Инвестициите няма да се случат, както бе предвидено. Имаме проблеми с дълга, задлъжняваме нашите деца“, смятат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

В тази връзка той попита къде са изчезнали 9 млрд. лева от фискалния резерв през декември. По думите му едни пари са се сложили в тайни сметки. „Имам подозрението, че се пипа неприкосновения фискален резерв от 4,5 млрд. лева, който включва сребърния фонд и фонд „Козлодуй“. Оттук нататък ние нямаме план за управление на държавния дълг“, алармира бившия министър на икономиката.

Във връзка с избора на управител на БНБ той заяви: „За мен експертизата е на първо място. Считам, че настоящият управител на БНБ има такава. Очаквам да чуя от кандидатите позитивни послания за еврозоната и макроикономическите предизвикателства. Димитър Радев показа достойнство“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3720 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.03.29 | 22:52

3
Да,9 млрд.изчезнаха през декември в първата минута за да е сигурно,ако паднат от власт.Така се подсигури "промяната"срещу "корупцията".Крайно време е да се търси отговорност,само се говори от месеци,те мълчат,а милиардите не са техни,нито лични.И става дума милиарди,не милиони,не хиляди.Представяте ли си колко са алчни и безскрупулни?Ще оставят огромни загуби.
Анонимен

2022.03.29 | 20:45

2
Разбира се че пипат. Краде се здраво. И Борисов няма да може да ни помогне след тях.

2022.03.29 | 19:24

1
За Б Борисов несе съмняваше нещастнико.

Добави коментар

Водещи новини