Пребиха възрастен мъж в Дългопол за 160 лв.

  • 25 март 2022 21:04

  • 905
  • 2
Пребиха възрастен мъж в Дългопол за 160 лв.
© bulphoto (архив)

Двама маскирани пребиха и ограбиха възрастен мъж на 68 години. Инцидентът е станал в Дългопол. Крадците са взели 160 лева, които пенсионерът заделил за храна.

Нападателите вече са задържани. Те са познати на полицията и имат богато криминално досие - единият от тях е излязъл от затвора само преди дни след излежана присъда за убийство.

Крадците влезли в дома на Пейчо Пеев малко преди полунощ. Търсели пари. Заплашили възрастния мъж и го пребили жестоко.

Пребиха 81-годишен мъж в старозагорско село

"Тук беше всичко в кръв. Измих го със стирката. Абсололютно в кръв беше. Ето тук бяха парите – 160, 180 лева, там някъде. Вземаха ги и пак бой, бой, къде са другите пари", обяснява Пейчо Пеев пред БНТ.

Въпреки тежките травми, мъжът подал сигнал на телефон 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал мъжа в болница.

"Кръвта шурти и не спира. Тя влиза в устата ми. Не мога да се обадя за помощ. Мъчих се да я спра малко кръвта. Животинска история", допълва Пейчо Пеев.

Няколко часа след нападението, крадците са задържани. Двамата мъже са на 46 и 47 години.

Като първият от тях е излязъл преди около 10 дни от затвора, излежавайки 15-годишна присъда за убийство. Другият е осъждан за кражби и измами, каза старши комисар Атанас Михов, директор на ОД МВР - Варна.

Двамата нападатели са направили пълни самопризнания. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Животът на Пейчо Пейчев обаче вече няма да е същият, той се страхува и не може да спи спокойно.

Не съм изоставен на произвола на съдбата. Имам помощ и морална, и материална. Така че гладен няма да остана, но защо, пита през сълзи пострадалият мъж.

Мая Йорданова
905 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
анонимен

2022.03.26 | 08:55

2
Давайте още пари и помощи на урайнците докато нашите Родители Баби и Дядовци биват унижавани със смешни пенсии. И два пъти унижавани и пребивани за да им ги вземат. Благодаря Ви за лицемерието и цинизма с който подхождате към хората изградили нашата Родина.
ha ha

2022.03.26 | 00:19

1
На сапун-педалите му с педали!

Добави коментар

Водещи новини