Биков: Управлението на България изглежда като Кирил Петков: объркано, неспасяемо и безнадеждно

  • 25 март 2022 09:33

  • 1786
  • 8
© Булфото

Вече имаме 100 дни управление на промяната. Последните 100 дни бяха период н безвремие и задълбочаване на поредицата кризи. Това заяви Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за, депутат от ГЕРБ-СДС, от трибуната на НС.

Според него правителството не е справило с политическата криза: “То не е способно да обедини около себе си дори управляващото мнозинство. Разломите в четворната коалиция става все по-видими. Партиите не успяха да изработят механизми за носене на отговорност”

“Българите станаха видимо по-бедни, а обещанията за справедливост и съдебна реформа затънаха в блатото”, категоричен беше той. По думите му бюджетът не отразява финансовите реалности в страната: “Няма никой финансист, който да оправдае очакванията на Асен Василев за растеж. Това означава, че Асен Василев не е в състояние да прогнозира финансови тенденции дори за няколко седмици напред. Министърът на финансите носи вина за скока на цените”.

Биков припомни, че от ГЕРБ са предложили решения за справяне с ценовите криза, но мнозинството ги е отхвърлило: “Ставаме свидетели на най-тежката инфлационна буря след 1997 г.” По думите му основен приоритет на управлението не е националния интерес, а “неспасяемите вътрешнокоалиционни баланси”.

Тома Биков: Кирил Петков е нискоинтелигентен лъжец, опасно е да е премиер

“Приоритетите на управлението е феодализирането на секторите, докато заблуждаваха публиката, че водят преговори в столичен мол. Беше провален планът за възстановяване и устойчивост. Днес България е по-бедна, по-слаба и по-разединена отколкото беше преди 100 дни. Отговорността е на управляващите. Мнозинството избра министър-председател без качества, но и без способност да ги придобие. Днес българският политически живот изглежда като Кирил Петков: объркан, неспасяем и безнадежден”, категоричен беше той.

Според него управляващите са си позволили да направят назначения в разрез със закона. Като пример показа избора на шеф на КЕВР. Друг проблем е изборът на гуверньор на БНБ: “Предстои избор между два партийни функционери”.

“Политическото вампирясване на хора от късния социализъм като Бойко Рашков е апотеоз на некомпетентността, с която се управлява страната. Правителството отбеляза своите 100 дни с арест на лидер на опозицията. Това постави въпросът дали България е правова и демократична страна. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС заявява, че настоящото управление поставя под риск базови теми, по които има консенсус в българското общество. Ние виждаме оставката на правителството като единствен изход и свикване на предсрочни избори”, завърши Биков.

Той призова партии да се оттеглят от коалицията: “Никой не е над България”.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1786 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
toma neverni

2022.03.25 | 09:43

1
ku4eto toma neverni samo za edno izlezna prav za tolkoz godini v politikata 4e tikvata 6te vlezne v zatvora proroka toma vkata tikvata v zatvora
плевен

2022.03.25 | 09:44

2
майка ти и к урва дето е родила обръщъш се като палачинка
Така е, факт!

2022.03.25 | 10:15

3
А на матриала честито и венсеремус :)
Бе

2022.03.25 | 10:16

4
Май, май щеше да е по-добре наркоманчето Славуцка да ни управлява ...

2022.03.25 | 10:24

5
Тихо, Биков. Дим Дуков те чака в Спартакус да си ближете мъдете и да му правиш гагинг и шитинг на кока
Еми...

2022.03.25 | 11:02

6
Герберастията е като путинизма, мисли си, че като си повтаря глупостите някой ги взима насериозно.
Цгъттт

2022.03.25 | 11:49

7
То пък борисовото беше много цветущо Борисов е една мутра
oo

2022.03.25 | 12:13

8
grobarski bokluk kiro dori da se e obarkal ne e nasran kato ciganskiat premier kakto go vidiah za posledno.

Добави коментар

Водещи новини