Тома Биков: "Барселонагейт" е активно мероприятие на Бойко Рашков

  • 20 февруари 2022 18:50

  • 2314
  • 0
Тома Биков: "Барселонагейт" е активно мероприятие на Бойко Рашков
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Получен е имейл със събраното от испанската полиция. Разследването приключи преди месеци, а тогава вече бе изпратена същата информация. Наричам го активно мероприятие на Бойко Рашков, защото в ДАНС се чувстваха много неудобно. Това заяви за "На Фокус" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Той определи казуса "Барселонагейт" като сериозна загуба на политическа енергия и време. "Ако има пране на пари, испанската полиция нямаше да прекрати разследването. В огромната си част са вестникарски публикации и доноси на Елена Йончева", смята Биков. И допълва, че докато властта нарича ГЕРБ мафия, няма как да има диалог за промени в Конституцията.

"Когато наричат ГЕРБ ОПГ, наричат така и всичките ни 600 000 избиратели. Управляващите имат полза политическият диалог да бъде възстановен. Това ще се случи когато ни потърсят по културен и възпитан начин", обясни той.

"Никога не съм виждал среща между Борисов и Пеевски, митологията се преплита с реалната ситуация. Всички стари играчи на Прехода ще си върнат позициите. Управлението е достатъчно феодализирано, за да създаде възможност за влизане в политиката на бизнесмени", посочи Биков. За него критиките на Радев и Борисов към властта означава, че тя не се справя.

Той разкри, че гражданите са разтревожени от "повърхностното мислене" на Петков. По думите му изказването на премиера за членството в Шенген е сериозен политически гаф. "За един месец направи толкова поразии във външнополитически план, че не знам колко време ще трябва, за да се оправят", подчерта Биков.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2314 0

Свързани новини

Водещи новини