Рамадан Аталай: Управляващите не разбират от енергетика

  • 22 март 2022 17:45

  • 3569
  • 3
Рамадан Аталай: Управляващите не разбират от енергетика
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Тези политици, които не се занимават с енергетика, може да си позволят да говорят, че България ще се справи без руска газ. Самата Европейска комисия ясно заяви, че до 2030 година няма как да се спрат доставките на енергийни източници от Русия. Изказването на Асен Василев е недалновидно и направено без да са направени нужните дългосрочни анализи. Аз атова си позволявам да кажа, че той не трябва да се занимава с енергетиката.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се по повод изказването на вицепремиера Асен Василев, че в настоящата ситуация на война в Украйна България не трябва да води преговори с "Газпром". 

Рамадан Аталай: Асен Василев трябва да спре да се занимава с българската енергетика

"Държавата трябва ясно да изчисли колко газ ни трябва за бизнеса и за небитовите потребители. По груби изчисления това са около 3 млрд. кубични метра. Откъде ще ги вземем, ако откажем да предоговаряме доставките с "Газпром"? Не може вицепремиер да се буди сутринта и да обяснява, че няма да предоговаряме. Не може да се говори така пред обществото. Това са търговски тайни и договорки, които не се сподлеят", категоричен бе той. 

Асен Василев: Каквото и да поискат американските партньори от нас, решението е на България

"Асен Василев не казва откъде ще вземем друга газ. Изказва само някакви догадки. Управляващите не са виновни за цените на енергията и енергийната криза, но още с налагането на мораториума показаха, че управлението на държавата не се води сериозно. Те не разбират от енергетика. Европа е зависима на около 40% от руския газ, ние сме на около 30%. Да сте чули някой от Европа да излиза и да казва, че няма да получава повече руски газ?", попита Аталай.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.03.22 | 19:03

3
И далаверите в горските стопанства разкрити и там не ви харесва

2022.03.22 | 18:31

2
Не ти отърва защото ви разкриха далаверите в енергетиката особено Варненския ТЕЦ на Доган който далжи 35 млн. Набулгаргаз

2022.03.22 | 18:12

1
копоите на джибрата да не почукат на вратата ти

Добави коментар

Водещи новини