Рамадан Аталай: При спиране на газа от Русия няма план Б...то няма и план А

  • 21 февруари 2022 14:21

  • 1070
  • 2
Рамадан Аталай: При спиране на газа от Русия няма план Б...то няма и план А
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Изпълнителната власт е неподготвена да управлява страната по време на криза. Не е лошо човек да има стремеж да управлява една държава, но когато си неподготвен, това вреди и пречи на обществеността. Няма план Б, ако Русия спре подаването на газ при евентуален военен конфликт, то няма и план А. Това каза пред БНР Рамадан Аталай, депутат от ДПС, енергиен експерт, член на парламентарната енергийна комисия. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13370

По думите му все още няма започнати преговори с "Газпром" и с азерската страна:  "Тези преговори вече трябва да са започнати на високо равнище, а не в мола. Ако прекъсне доставката на руски газ, единствената възможност за България е газ от Азербайджан, но той няма да е на тази цена, която е в момента. Не можем да разчитаме на газа в Чирен, защото е под 20%. Миксът от руския газ и този от Чирен е висок за производителите, но ако се спре напълно черпенето на газа от Чирен, цената ще стигне такива размери, че министърът на финансите трябва да си помисли дали да остане на този пост". 

Илиян Василев: Не вярвам Русия да ограничи доставките към Европа, защото и без това тя вече сериозно е накърнила имиджа си като надежден доставчик

Аталай отново подчерта мнението си, че мораториумът върху цените на тока е най-голямото зло и след вдигането му постепенно ще има повишаване на цената на тока: 

"Колкото по-дълго стои мораториумът, толкова по-високо ще бъде в последствие повишаването на цената на електроенергията. С колко ще се повиши цената, това зависи от управляващите". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1070 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2022.02.21 | 15:00

2
Е,до сега,като имаше?!?!?!

2022.02.21 | 14:47

1
Не се бой българино.кире тъпото ще оправи нещата.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини