Ето какво е обсъдил Кирил Петков с представителите на ЕНП

  • 21 март 2022 22:20

  • 8105
  • 35
Ето какво е обсъдил Кирил Петков с представителите на ЕНП
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Говорителят на кабинета Лена Бориславова даде изявление пред медиите по време на разговорите на премиера Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически с представители на Европейската народна партия. По думите ѝ това се налага, тъй като срещата продължава и в момента, а не е редно медиите да стоят и да чакат до толкова късно.

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически все още разговаря с представителите на Европейската народна партия. Водещата политическа сила в Брюксел изпрати своя мисия у нас след ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и негови приближени. Представителите на ЕНП са пристигнали в МС малко след 20.30 часа.

Премиерът Петков ще разговаря с евродепутати от ЕНП

Те са тук по покана на премиера Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, който след посещението си в Гърция ги прие в сградата на Министерски съвет, за да ги запознае с политиката на правителството по посока на нулева толерантност на корупцията и за утвърждаване върховенството на правото.

„Бяха изложени факти и обстоятелства, свързани със системните нарушения и подозрителните кредити, раздавани от Българската банка за развитие. Премиерът разказа и за ситуацията с язовирите и строежа им от фирми без строителни разрешения, за ситуацията с развитието на АМ „Хемус” и с поддръжка на републиканската пътна мрежа на стойност на 5 млрд. общо усвоени средства, за които няма проведени обществени поръчки или спазване на процедурите по т.на ин хаус възлагане”, заяви Бирославова.

„И двете страни в разговорите подчертаха високото доверие в европейската прокуратура и делегираните прокурори у нас“, каза Бориславова.

„Колегите от Европа много ясно заявяват, че са тук на неутрална мисия да установят факти и обстоятелства“, добави тя.

Предвижданите законодателни промени включват създаване на администрация на европрокуратурата у нас, зачисляване на полицаи и следователи към тях, които да могат да провеждат разследвания на територията на страната, стана ясно още от думите ѝ.

Бориславова категорично отрече да е бил налаган политически натиск върху разследването.

На въпрос дали показанията на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически по разследването са изтекли онлайн, Бориславова коментира, че не би се изненадала. „Аз лично не бих заподозряла органите на МВР, а по-скоро прокуратурата. Те имат копието на цялата преписка и това изтича след като те са се запознали с нея“, каза Бориславова.

Представителите на ЕНП преди това са разговаряли с главния прокурор Иван Гешев.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8105 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2022.03.23 | 00:13

35
ББР защо е в трагично финансово състояние след " големия успех" ,тези необезпечени кредити,не ви ли са много,а заплатите на офиса телепортиран в ББР, още високи.Киро всеки провал представя за успех.За съжаление ни натресоха професионални измамници дошли единствено да ликвидират спец правосъдието,поръчката да се изпълни ,да оставят държавата на олигарсите мафиоти.
????

2022.03.22 | 07:10

34
А бе, не е ли малко СТРАННО, "енп" ТУК в 20.30 часа?! КАКЪВ е този ЗОР?! От КАКВО се СТРАХУВАТ???? КАКВО ли им е КАЗАЛА г-жа Кьовеши????
панчо

2022.03.22 | 05:51

33
оставка помияр

2022.03.22 | 05:22

32
обсъдил е как в харвард са го учили да прави свиpки на чифyтитe
Harvard

2022.03.22 | 02:40

31
Представителите от ЕНП сега ще се изс.ерат мощно и задружно в кривата уста на харвардския болшевик Киро тъпото и ще го предупредят да престане с тези комунделски методи, иначе К.ур пари от ЕС за бесепе.дерастите!

2022.03.22 | 01:29

30
Тая,лена,разгонена,кучка, говори, само, лъжи, и,,защо,гони, медиите,да,не, говорят,с,представилите,на,ЕНП,било,късно,тая, мърша,се, страхува

2022.03.22 | 01:27

29
Тая,лена,разгонена,кучка, говори, само, лъжи, и,,защо,гони, медиите,да,не, говорят,с,представилите,на,ЕНП,било,късно,тая, мърша,се, страхува

2022.03.22 | 00:45

28
НИШО НЕ Е ОБСЪДИЛА КОВРИПКАТА. ЗАСТАНАЛ Е НА ЧЕТИРИ КРАКА И НА ТАМ ВИ Е ЯСНО

2022.03.21 | 23:58

27
Малоумен клоун!
ЕЛЕКТPА

2022.03.21 | 23:53

26
Но най жалкото и тъжно е, че родната Бг журналистика е на хранилка при Цв. Василев, и Черепа, а телевизията на Дикоф и Корвализич, направо правят сфирки на Черепа в ефир, и то не безплатно разбира се...

Добави коментар

Водещи новини