Карадайъ: Със законови инструменти ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността в нашата родина

  • 19 март 2022 16:15

  • 1335
  • 7
Карадайъ: Със законови инструменти ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността в нашата родина
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Със законови инструменти ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността в нашата родина, ще пресечем тези грозни процеси, които видяхме миналата година около изборите. Това заяви председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, в с. Барутин на възпоменателен митинг в памет на жертвите от възродителния процес, предаде БТА.  

Нашата мисия е да пазим целостта на нашата родина България, да бъдем гарант за мира, сигурността и стабилността, гарант на демокрацията, посочи лидерът на Движението. На митинга присъстваха представители на ръководството на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, депутати, кметове, главният мюфтия Мустафа Хаджи. Събитието е по повод годишнина от кървавите събития през март 1972 г., свързани с насилствената смяна на имената в Барутин и Родопите.  

„Да има мир в Барутин, в Родопите, в нашата България, в нашия регион на Балканите, по целия свят,  това е нашата борба. В името на тази борба и наша мисия ще бъдем единни, ще бъдем силни, ще завещаем тази сила и на идните поколения. Нека да бъде мир!“, допълни Карадайъ.  Припомняйки събития, свързани с възродителния процес, лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с определи жертвите като „герои на демокрацията, които ускориха падането на тоталитарния комунистически режим“.  Заедността е основната философия на българския етнически модел, чийто автор е Ахмед Доган, допълни Карадайъ. Заедността за нас не е абстракция, заедността е различните да бъдем заедно и всеки да отстоява своята идентичност, каза председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Рашков и ДПС в нов сблъсък в парламента

Отстояването на идентичността бе основен акцент в думите на ораторите на възпоменателния митинг. Тези хора са дали живота си, за да дойде демокрацията, следвайки техния път, трябва да имаме достойнството и честта да кажем кои сме, заяви главният мюфтия Мустафа Хаджи по повод жертвите на събитията около смяната на имената.  Ние сме тук векове наред, тук бяхме преди 50 г., тук сме днес, искаме да имаме свободата да се наричаме така, както са ни завещали нашите деди, допълни Хаджи. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1335 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
????

2022.03.19 | 18:18

6
Ама, ТОЗИ сега, пак "БЪЛГАРИН" ли стана?!
Тенев

2022.03.19 | 18:53

7
Ооо и отявлен европеец даже
Роки

2022.03.19 | 17:14

5
Този много се взе на сериозно.Трябва и ДПС да се измете. ГЕРБ и ДПС винаги са играли заедно.
petko

2022.03.19 | 17:06

4
wun ot bg 1989 turski manaf
ДБ

2022.03.19 | 16:49

3
Много гнусен престъпен елемент и конспиратор. Ще си плати золумите!
oo

2022.03.19 | 16:48

2
parvo turski manaf tvoiata rodina e turcia ti sam go kaza i vtoro kakvo razbirat manafim kato teb ot demokracia

2022.03.19 | 16:36

1
Обаче прародината на вас от ДПС не е Турция, а Сомалия, защото сте примитивни разбойници. Разбирате само от тоягата.

Добави коментар

Водещи новини