Лорер: Идеята за форсмажор няма да се реализира

  • 19 март 2022 11:48

  • 1155
  • 7
Лорер: Идеята за форсмажор няма да се реализира
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се реализира, заяви в "Денят започва с Героги Любенов" министърът на иновациите и растежа Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

"Това е екстравагантна идея, чухме я за първи път на заседанието на парламентарната комисия по икономика, преди това не е обсъждана в правителството, нито в коалицията - това е идея на БСП. Ако се въведе на национално ниво, никой не смята, че ще е добре за икономиката, тъй като негативите ще са много по-мащабни от позитивите. Оценката ми е твърдо негативна, защото ударът върху българската икономика от въведения форсмажор и от нашите контрагенти от чужбина, ще е много тежък." - заяви Лорер.

Той изтъкна, че задачата на правителството е да подпомага бизнеса в най-критичните точки и го прави от достатъчно дълго време.

Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава определи арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова като обикновена процедура, която МВР извършва, защото смята, че може да има престъпление. Дали това е така или не, прeдстои да стане ясно в процеса на действие, но ако прокуратурата отказва да работи, този процес не може да бъде завършен, изтъкна Лорер.

Юрист: Идеята за форсмажор е юридически абсурд

Според него това, че показанията на Васил Божков са сред мотивите на полицейската акция, не означава, че Божков дирижира нещата отвън.

"Божков явно е бил в отношения с предишната власт в продължение на много години и както се говори - за много милиони. Васил Божков не може нищо да дирижира от Дубай, но показанията му очевидно трябва да бъдат част от тези разследвания. Ако ние игнорираме това, що за власт имаме? В Скандинавия министри подават оставка, защото ползват кредитна карта, за да купят памперси, в Румъния министър-председател беше в затвора, във Франция Саркози беше осъден. Няма никаква драма в това, така че моля опозицията да се успокои.

Според Лорер в случая не може да става дума за репресия.

"Те си придават излишна важност. Опитват се да изкарат случая като политически проблем, а той не е. Това е проблем на престъпността. Когато дойдохме на власт, казахме, че ще работим за превръщанвето на България в правова държава. И трябва са се спазва закона от всички. Ако има престъпност и тя е от членовете на опозицията?!" - попита той.

Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава коментира и посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин у нас. Според него това е важен знак на подкрепа.

Когато до нас се води война и ние подкрепяме Украйна, е важно че най-силният ни съюзник праща свой представител тук." - каза Лорер.

Последвайте канала на

Калина Христова
1155 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Измислено министерство с измислен министър

2022.03.19 | 14:54

7
Измислено министерство с измислен министър

2022.03.19 | 14:23

6
Форсмажорно си отивайте, докато не е станало неотложно!
Сърбеца

2022.03.19 | 13:30

5
Гнусната му противна мазна чифутска физиономия как искам да я разбия с един камък да нлъскам да блъскам да му направя лицето на пихтия ! Смърт за чифутите !

2022.03.19 | 11:58

1
моше, защо така
Манго

2022.03.19 | 12:26

4
тос по на брад сиган прилича, като Сакози циганина
Емил

2022.03.19 | 12:22

3
Нали дойдохте на власт за да направите държавата правова. Че корупцията до сега беше безумна за мене е факт. Но хора като Ки.рчо и пре. зиденчо, които нарушиха конституцията и нищо не им се случи ли ще направят държавата правова!? Или нескопосаната акция за ареста на Бо. ко и лъжливите внушения, че европрокорори работят по това дело за принуда?!
Корнела

2022.03.19 | 12:10

2
Форсмажуретка съм.

Добави коментар

Водещи новини