Бойко Рашков коментира войната, коалицията и скандалите

  • 16 март 2022 10:33

  • 1772
  • 6
Бойко Рашков коментира войната, коалицията и скандалите
© Булфото (архив)

Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския коментира войната в Украйна и сигурността на България, за това има ли заплаха за българската АЕЦ в Козлодуй, за 100-те дни на правителството и сътресенията в коалицията.

ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА И СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Аз смятам, че нямаме основание да твърдим, че България е застрашена от военните действия в Украйна - каза вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския за "Дивидент". Мисля, че този процес ще се развива още известно време, това са въпроси, които са извън възможностите на нашата страна. А както станя ясно са и извън възможностите на натовските държави, освен със санкции, които могат да приемат и да приложат спрямо Русия.

Затова относно продължителността на военните действия е много трудно да се прогнозира - каза м-р Рашков.

Според него няма данни да се подготвя атака спрямо АЕЦ "Козлодуй" и не е застрашена сигурността й. "Наблюдаваме военните действия внимателно, по отношение на атомните централи в Украйна - в Запорожието и Чернобилската АЕЦ, за да можем да реагираме", подчерта вътрешният министър.

ЗА БЕЖАНЦИТЕ

Действително сме изправени пред една от най-сериозните мигрантски вълни и правителството още от първия ден обмисля адекватни мерки. Имаме готовност и взимаме най-належащите мерки, за да посрещнем, да настаним и да им осигурим възможност за пребиваване и работа, на тези, които искат.

Грижите ни са сериозни, амбициозни. Искаме да покажем спричастност към хилядите напускащи панически Украйна хора, обяви Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

ЗА СКАНДАЛИТЕ

Самият факт, че вече няколко месеца полагаме усилия да променим това, което заварихме като „наследство“ от управлението на Борисов, е една огромна промяна и това не трябва да се забравя.

Рашков: Няма да има трусове в коалицията от оставката на Стефан Янев

Образно казано, накъдето и да се обърнем, намирахме нарушения, а и престъпления извършени от представители на предишния режим, на предишното управление на Борисов. Сега предприемаме необходимите мерки, включително и наказателно-правни. Защото не може бюджетни средства да изтичат към частни фирми, в огромни количества - обяви вътрешният министър.

По големия скандал с АМ “Хемус“ нещата зависят от българската прокуратура, но не знаем какво се върши, работи ли се, какви са перспективите. Там се разследват действията на бивши министри от правителството на Борисов, очаквам решенията да излязат в крайна сметка. Дали ще има решение на главния прокурор, дали ще се поиска снемане на имунитета им - това са въпроси, които трябва да намерят отговор тази година - подчерта Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Барселонагейт също е въпрос от миналото, но е останал незабелязан от българската прокуратура. Тя беше заела една позиция на покровител и подобни действия, да не се разкриват, да не се разследват, за да не би случайно да се съберат доказателства срещу високопоставен от близо 12-годишното управление. В испанските разследвания пише буквално, че този имот е свързан с международна схема за пране на пари, в която най-вероятно участие има и българският премиер Борисов - каза още м-р Рашков.

Бойко Рашков е разпоредил проверка на всички заповеди за задържане по Закона за МВР

ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Не мога да кажа, че управлението е нестабилно. Мисля, че решенията, които се взимат в МС нямат обструкции. Това е белег, че коалицията е стабилна.

Смяната на военния министър не е нещо приятно. Но така е решил премиерът, да не забравяме, м-р Янев е от квотата на ПП. Няма нищо странно в това, смята Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Не мисля, че управляващата коалиция страда, че има нещо, което и пречи да работи. Оптимист съм, въпреки че има и песимистични становища. Трудно се работи в такъв 4-ри елементен екип. Но трябва да се потиснат различията, в името на общото, което е необходимо на страна, каза вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1772 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Джони

2022.03.16 | 13:38

6
Да коментира Защо назначи за Началник на Кат София Престъпник с Висящи Дела??
KKK

2022.03.16 | 10:52

1
КОГА ЩЕ ГИ БЕСИМ ????

2022.03.16 | 13:29

5
Газ до дупка гн Рашков,мачкайги милиярдерската мафия
Ййй

2022.03.16 | 12:23

4
Долен комунист атеист онанист безродни к К Агент на Русия Предава сведения на Русия Конфискация на цялото имущество и забрана да напуска страната
миииииии

2022.03.16 | 11:29

2
маршВкенефаСмотанБезмозъчноЧервенПлазмодий!
така е

2022.03.16 | 11:33

3
там му е мястото в говната!!!!!

Добави коментар

Водещи новини