Бойко Рашков е разпоредил проверка на всички заповеди за задържане по Закона за МВР

  • 02 март 2022 16:00

  • 24854
  • 8
©

Предвид ситуацията в момента се налага засилване на охранителната дейност на важните обекти в страната. Това се налага освен заради стратегическите обекти, а и заради постъпващите данни в МВР. Това заяви вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския по време на заседание на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС, предаде репортер на Novini.bg.

За министър Рашков е странно, че БТА, БНТ и БНР не се охраняват от структури на МВР, а от частни фирми.

Във връзка със ситуацията с Украйна и бежанския поток, вътрешният министър обясни, че няма нещо необичайно. „Нормално протича процесът, взели сме всички мерки пристигащите от Украйна да преминават границата по най-облекчен начин. Направили сме всичко възможно да осигурим възможност на всички, които желаят да напуснат Украйна, да го направят“, обясни той.

По отношение на задържаните тийнейджъри, които драскаха по Паметника на съветската армия, министър Рашков заяви: „Правим проверка по случая. Случаят е смущаващ. Проверката ще приключи най-късно днес. След като в 15:00 часа се получава сигнала, в 17:30 са се прибрали в районното полицейско управление и са информирани родителите, комуникирали са свободно с родителите и не са им изземани телефоните, Прокуратурата е била уведомена на следващия ден. Едно дете е преспало в килия в районното. Това е повод за вземане на няколко мерки. Една от тях е предприемането на обучителни мероприятия в Академията на МВР, изпит и който не го вземе – ще има санкции. Не може да не се знае от разследващите как се прилага законът. Според НК, ако деянието не представлява голяма обществена опасност, прокурорът може да прекрати досъдебното производство и лицата да отговарят по Указа за борба с дребното хулиганство, без да се занимава Прокуратурата. Оказва се, че това не е направено. Защо полицаите не са постъпили като родители? Сега ще се търси отговорност от служителите. Това е нетърпимо“, подчерта Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

По този повод той отново подчерта колко е важно да се извърши реформа в МВР. „Разпоредил съм да се направи проверка на всички заповеди за задържане от 24 часа по Закона за МВР“, разясни той.

От МВР с подробности за арестуваните тийнейджъри, драскали по Паметника на съветската армия

„Много служби започнаха да работят малко по-динамично. Годишният анализ е почти готов. По повечето дейности имаме добри показатели. Има обаче и такива с влошени показатели. Бихме могли още по-добре да работим. Констатираме, че някъде има обвързаности и зависимости, включително политически. Това е недопустимо. Това трудно се изкоренява. В някои от регионалните дирекции има много добри резултати. В столичната дирекция има проблеми. Докато в други участъци има 40% разкриваемост на престъпления, в столицата тя е около 35%. Установявам, че полицаите в София не познават закона. Сега Академията на МВР ще се занимава с тях 10 дни“, обясни вътрешният министър.

„Няма идеи да се закриват звена на МВР. Изготвя се само национален анализ, за да се внесе успокояване на системата. Не се предвижда да се изхвърлят хора от работа“, подчерта министър Рашков.

Очаквайте подробности.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
24854 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.02 | 18:40

8
След шпионите на Румен Радев Рашков трябва да бъде изправен пред съдът и пратен в панделата :)

2022.03.02 | 18:27

7
Щели да отговарят служителите?!? А началниците им къде са били? Като има обучения те са първи!

2022.03.02 | 18:20

6
Той може да пие през работно време и да нарушава заповедта! Той над закона ли е?
y7ig

2022.03.02 | 17:28

5
Този педера3 е следващият след Стефчо Пингвина, който трябва да го махнат от Министерството!!! Отпадък
А ★♠♪

2022.03.02 | 17:23

4
КОПЕЙКИН НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ ПСИХОДИСПАНСИРАН И ОСВИДЕТЕЛСТВАН В ИДИОТИЗЪМ?¿..
А ★♠♪

2022.03.02 | 17:17

2
ФАЛШИВИЯ МИНИСТЪР , ФАЛШИВИЯ ГЕНЕРАЛ АТАНАСОВ , ГЕНЕРАЛ МАЙМУНА ...ВЪН ВЕДНАГА ..
ЦИК

2022.03.02 | 17:19

3
Искам генерал Натали Трифонова .Инак землянка нямам още.
Г

2022.03.02 | 17:08

1
Тоя пак ли е пиян

Добави коментар

Водещи новини