СДС: Нацията, която спаси евреите си, трябва да помогне на украинските бежанци

  • 10 март 2022 09:29

  • 465
  • 6
СДС: Нацията, която спаси евреите си, трябва да помогне на украинските бежанци
© СДС
Слушай новината Слушай новината

На 10 март отбелязваме едно събитие, с което можем да се гордеем. Това е денят, в който през 1943 година не позволяваме да бъдат депортирани към лагерите на смъртта на нацистка Германия близо 50 000 български евреи. Това се казва в позиция на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, която публикуваме без редакторска намеса:

"Властта, църквата, българското общество са се обединили, за да не допуснат нашите сънародници от еврейски произход да станат жертва на маниакалните и жестоки идеи на Хитлер за чиста арийска раса и етническо прочистване. На днешния ден почитаме и всички жертви на Холокоста, чиято невинна кръв още тегне като един от най-големите грехове в човешката история.

10 март е една победа на човещината и нормалността, остров на надеждата сред войната и ужаса. Светия синод на християнска България не позволява да бъдат погубени друговерци, без да мисли за религия и канони, а воден единствено и само от религията на човеколюбието и любовта към ближния! Държавната власт, макар и в съюз с Германия, защитава своите граждани от еврейски произход. Българското общество също се противопоставя на депортирането на хората, с които живее в мир и съгласие в една обща Родина.

79 г. от спасението на българските евреи

79 години след тази дата днес отново сме изправени пред ужаса на войната. Хора губят живота си на няколкостотин километра от нас, милиони търсят убежище в други страни. Много от тях са наши братя и сестри - етнически българи от Украйна. Нашето общество отново показва състрадателност, съпричастност и помага на тези изстрадали хора. Но за съжаление има и такива сънародници, които се опитват да всяват разделение и да броят парите, които държавата отпуска на украинските бежанци, като ги противопоставя на българските пенсионери, които получавали по-малко. Това е срамно и недопустимо!

Да, доходите на нашите пенсионери са ниски, живеят трудно и управляващите трябва да помислят и за тях! Но нацията, която спаси своите евреи, не може да проявява такова отношение към братята си от Украйна. Даже напротив! Правителството трябва да ускори процедурите и действията за оказване на хуманитарна помощ на бежанците, за да получат нужната подкрепа и сигурност при нас.

Да помним 10 март, защото той е урок по толерантност и човещина!

Поклон пред жертвите и слава и благодарност към спасителите на българските евреи!"

Последвайте канала на

Novini.bg
465 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
DVM

2022.03.10 | 10:48

6
Ot Bg. sas samoleti Evreite da si priberat sanarodnitsite.Nie ne mojem da gi hranim!Kakvo 4akat?

2022.03.10 | 10:11

5
СДС изправени до стената ! Лично аз искам да ги коля в адски мъки ! Приятен ден !
Фака Яко

2022.03.10 | 10:09

4
Чифути и украинска сволоч не ни трябва.
а кой ще помогне

2022.03.10 | 10:05

3
на нас българите и Родината ми бе, разходете се по северозапада.. там не е по-различно от украйна, села и пътища са като след бомбандировка, няма болници... няма лекари... хората преживяват с 350 лв пенсия... вашата м@мичка кр@длива
ДАСКАЛ

2022.03.10 | 09:56

2
КАЗАХ ДА ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ОТ НАЕМИТЕ БЕ! С В И Н И ДИВИ С К А П А Н И !
Пунта Мара

2022.03.10 | 09:41

1
А,КОЙ,КОЙ,КОЙ ще ПОМОГНЕ на НАЦИЯ,която се НУЖДАЕ СПЕШНО от РАЗКРИВАНЕ на: НОЩНО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,..................................,МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб"+"дпс"+"бсп"?! КОЙ????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини