Сергей Станишев: Очакваме Плевнелиев да покаже гражданска позиция

  • 15 юни 2012 14:08

  • 657
  • 4
Сергей Станишев: Очакваме Плевнелиев да покаже гражданска позиция
©

"Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е длъжен да реагира на искането за вето на промените в Закона за горите, ако не го направи, ако няма среща с него, ще се промени нашето конструктивно отношение към него. Това е тест за него", заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Законът за горите е един от 60-те лобистки закони на ГЕРБ, които бяха приети в това Народно събрание и затова предизвика толкова бурни обществени протести и реакции, каза Станишев. Очакваме Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да наложи вето на Закона за горите и сме поискали среща с него, за да развием нашите аргументи, допълни той.


„Без промяна беше много трудно да се строи в горския фонд. Промяната на предназначението имаше много строги изисквания. Сега това се отменя и се предоставя безвъзмездно държавен ресурс и се създава възможност да се строят сгради – ловно стопански, горско стопански, без държавата да получи средства от тази дейност – изсичане на гори. Бойко Борисов каза, че всичко се прави за скиорите – този сезон, който мина, съоръженията на Витоша не работеха. Това е продължение на политиката на Бойко Борисов като кмет от 2007 г. Това беше чиста форма рекет на българското общество и парламент. Ще искаме среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и неговата позиция за налагане на вето”, посочи Станишев.

„Очакваме президентът Плевнелиев да покаже гражданска позиция. Всяка вечер в София има по няколко хиляди души, със сигурност има и немалко скиори, които обичат българската гора. Протестиращите са хиляди млади хора, които са решили да останат в България. Президентът Плевнелиев е длъжен да реагира, ако не го направи, ако няма среща с него, ще се промени нашето конструктивно отношение към него. Това е тест за него”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

За Закона за горите – ако няма вето на президента, внасяме закона в Конституционния съд, и второ – тъй като това е държавна помощ – заминава за Брюксел, подчерта лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
657 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.06.17 | 21:21

4
Като ходи да се излагаш в Брюксел, показа ли в Сливен и в Кюстендил с циганчетата как се печелят избори палячо.

2012.06.17 | 21:21

3
ДА ЕБА НАСРАНИЯ СПЕРМОЯДЕЦ

2012.06.17 | 21:21

2
шееее му се празним на сутиено на това копеленце
спартак

2012.06.17 | 21:21

1
сравнението между сегашният премиер и "тва" нещо е като да сравниш s600 със запарожец.. меган фокс със сашка васева, 50 cent с веско маринов... много ми е антипатичен... както и 99% на всички други червени.. само кадиев има дар слово и харизма, ама нещо се е объркал момчето и се е събрал с крадци, които го дърпат надолу.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини