Проф. Петър Стоянович: Донбас няма как да не остане при Русия

  • 23 февруари 2022 12:43

  • 5019
  • 1
Проф. Петър Стоянович: Донбас няма как да не остане при Русия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Донбас няма как да не остане при Русия, каза в интервю за предаването "Хоризонт до обед" историкът проф. Петър Стоянович.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

"Това, което виждаме в последните действия на руския режим, е опит от една страна да се противодейства на натиска на НАТО и Съединените щати, това е повече от ясно. По този начин не само икономически, но и чисто стратегически руснаците ще загубят и без това намаляващото си влияние в региона, ако не присъединят под една или друга форма тези региони. Предвид това, че висшата политика не е място на големи моралисти, вече е примирено като бъдещо развитие от двете страни. Въпросът е в това дали Украйна въобще някога ще може да се превърне в нещо повече от един санитарен кордон, от един буфер между Източния и Западния свят", заяви проф. Стоянович.

Той коментира и речта на Путин за несъществуването на Украйна извън Русия: "Когато има нужда много дълго да се обяснява нещо, както в крайно дългата реч на Путин, то значи има нещо, което или понамирисва, или е недоизказано. Това обикновено в дългите речи почти винаги е така".

Дали Луганск и Донецк ще имат същата съдба като Крим - да станат част от Руската федерация?!

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5019 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf

2022.02.23 | 12:56

1
колко милиона професора има в БГ!?!??! всички тия пиявици ще ги хрантутим ние с нашите данъци, а после ще взимат и максимална пенсия.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини