Стефан Янев разговаря с посланиците на Белгия и Франция

  • 22 февруари 2022 14:12

  • 699
  • 0
Стефан Янев разговаря с посланиците на Белгия и Франция
© МО
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен проведе среща с Н. Пр. Фредерик Мьорис извънреден и пълномощен посланик на Кралство Белгия и Н. Пр. Флоранс Робин извънреден и пълномощен посланик на Френската република, днес 22 февруари.

Обсъдени бяха актуални теми след срещата на министрите на отбраната на държавите-членки на НАТО в Брюксел миналата седмица, която потвърди единството на съюза по въпросите с разрешаването на кризата в Украйна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Посланиците на Белгия и Франция и министърът на отбраната потвърдиха желанието на своите държави за сътрудничество на различни нива в интерес на отбраната и сигурността в Европа. Министър Янев подчерта, че сред основните му приоритети през мандата е модернизацията на въоръжените сили като един от акцентите ще бъде върху Сухопътните войски. Важно е да развиваме двустранното сътрудничество в областта на отбраната, както и военно-техническото сътрудничество на практическо ниво, подчерта той. 

Стефан Янев разговаря с гръцкия посланик

В контекста на Председателството на Франция на Съвета на Европейския съюз, посланик Флоранс информира, че в София ще се проведе международна конференция по теми, свързани със Стратегическия компас и общите стратегически насоки за Европейския съюз в областта на сигурността и отбраната. В тази връзка бе отправена покана към министър Янев за участие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини