Даниела Везиева: Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК

  • 03 декември 2021 13:54

  • 1780
  • 11
Даниела Везиева: Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК
© Булфото архив

Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК. Това заяви по време на брифинг министърът на икономиката Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и.

Везиева изрази становището на Министерството на икономиката след извършената проверка, която е разпоредила във вторник по повод на медийните публикации на трима от членовете на Съвета на директорите на ДКК.

Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с казуса за ДКК

„Те изненадващо го направиха в понеделник вечерта на сайта на дружеството без да спазят каквато и да е процедура, нито по отношение на това как е проведено заседанието на Съвета, без да бъдат уведомени останалите членове, както и по отношение на това, че за такова вписване следва да се информира принципалът – Министерството на икономиката. Считам, че тези действия уронват както престижа на Министерството, така и дават ясен сигнал, че този Съвет на директорите не желае да бъде променен моделът за управление на дружеството“, заяви Везиева.

„Може би решението ми да се разделим с тях е закъсняло, но когато встъпих като служебен министър, аз се срещнах с всеки един от тях. Те ми обясниха, че предходното управление е било свързано с разпореждания от страна на министри и не са имали възможност да показват експертизата си и по-скоро им е налагани определени решения“, добави министърът.

„Приех тяхното мнение и становище и подадох ръка, за да работим заедно. Считах, че техният опит би бил добра придадена стойност за това да изчистим името на ДКК от всички обвинения, които течаха към този момент и по отношение на 500-те млн. за язовири и начина им на усвояване, и по отношение на правителствения комплекс, и по отношение на въпросната им сделка с „Дунарит“ и сега обвиненията, че изпълнителната им директорка е подписала споразумение, което не отговаря на истината. Тече процедура за договаряне на определени клаузи, но към момента няма подписано споразумение от двете страни“, каза още тя.

„Да, може би решението ми е закъсняло, но аз считах, че тези хора имат желанието да разботя с нас в общата ни кауза да променим един стар модел, показващ скрити и непрозрачни процедури, по които се е работило/ Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите. Това е решението, което взех след като видях внесения от колегите ми доклад“, допълни Везиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1780 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.12.03 | 19:12

11
Браво министър Везиева! Смачкай главите на тези крадливи пепелянки!
крадлива гербеска сган

2021.12.03 | 16:30

10
Да , ще чакаме Кьовеши ... бай Ставри веднага да прибира крадливите гербери !

2021.12.03 | 16:01

9
Лъже другарката,нарушенията са на ниво престъпления.Ако говорим за оставки нейната да е първа.А вчера беше в Египет?.Тази стратегия за оправдания с обвинения няма да е вечна.Нека и Кьовеши си каже думата.
Хм

2021.12.03 | 15:54

8
Как се защитават по лезбийски
тцтц

2021.12.03 | 15:14

7
Шута в гъза , гони гербавите гниди !

2021.12.03 | 14:15

6
+КИРО ПАПУРА – СИН НА ЧЛЕН НА БКП КОЙТ0- С АВЕРЪТ СИ ОБИРА ПРЕЗ 1991Г ЗАВОД ЕЛЕКТРОНИКА И ОТМЪКВАТ 187МЛН ДОЛАРА В АВСТРИЯ И ПО-КЪСНО В КАНАДА; АЧО ФАЛИТА – СИН НА ЧЛЕН НА БКП, РАБОТИЛ В МВР А ПО-КЪСНО КАТО НАДЗОРНИК ПРИКРИЛ МИЛИОННИТЕ ДАЛАВЕРИ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛА МАРИЦА; МУНЧО КРАДЕВ – БИВШ ЧЛЕН НА БКП, ЗАВЪРШИЛ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ВНВУ ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ, СПЕЦИАЛИЗИРАЛ В СССР С НАБЛЮДАВАЩ ГЕН. ОТ КГБ РЕШЕТНИКОВ, ПРИКРИТ ПУТИНИСТ, КРАЙНО ОПАСЕН ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС; ОТПАДНАЛИТЕ ОТ КЛАСАЦИЯТА – КЮСТЕНДИЛСКАТА ЧОЧАРКА, ПРЕДЛОЖИЛА ПРЕЗ 2013Г. ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС, СНИМАНА МНОГОКРАТНО В ПОКОИТЕ НА ЧЕРЕПА; БАБАКЯН, БАЩАТА НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ..ПИШМАН-АДВ. ХАДЖИГЕЙОВ – ОТЯВЛЕН ЗАЩИТНИК НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, С ТЕСНИ НЕФОРМАЛНИ ВРЪЗКИ С ГЕЙ-ОБЩНОСТТА, АДВОКАТ НА ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНАТА КМЕТИЦА ХВАНАТА С ПОДКУП ОТ 70000ЕВРО; МРАВОЯДА – СИН НА АКТИВИСТКА ОТ БКП, ОТГОВАРЯЩА ПО ЛИНИЯ НА ДС ЗА ДОГАН, БИВШ МИН. ОТ ГЕРБ, УВОЛНЯВАН НАВСЯКЪДЕ ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТ И Т.Н. И Т.Н.

2021.12.03 | 14:15

5
Welcome, импийчмънт ! чл. 103 на Конституцията : (1) Президентът и вицепрезидента не носят отговорност за действията , извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията . (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание , ако повече от две трети от народните представители са гласували за това. (3) Конституционния съд разглежда обвибебието срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението . Ако бъде установено , че президент или вицепрезидент са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията правомощиятя им се прекратяват !

2021.12.03 | 14:14

4
След решението на Конституционния съд има само две възможни хипотези за Радев! 1. Знаел е за двойното гражданство на К. Петков и въпреки това престъпно го е назначил за министър, нарушавайки Конституцията и законите на страната. /най-вероятна хипотеза/ 2. Проявил е престъпна небрежност и въпреки, че е могъл, не е извършил необходимата обстоятелствена проверка за гражданския статут на Петков! И в двата случая не е за президентството, а за затвора!
Гост

2021.12.03 | 14:02

3
Каква си тима мърло комунистическа уроспия тъпа?
Гост

2021.12.03 | 14:02

2
Каква си тима мърло комунистическа уроспия тъпа?

Добави коментар

Водещи новини