Румен Петков: Петков и Василев сякаш се опитват да върнат режима на Борисов

  • 16 февруари 2022 16:31

  • 789
  • 1
Румен Петков: Петков и Василев сякаш се опитват да върнат режима на Борисов
© ПП АБВ
Слушай новината Слушай новината

Няколкото последователни изявления за "Белене" на премиера Кирил Петков говорят за липсата на каквато и да е култура, коментира пред медиите председателят на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Той добави, че усещането за всевластие показва приемственост между Кирил Петков и Бойко Борисов. Председателят на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка подчерта, че едноличните решения на премиера показват грубо отношение към останалите партньори в държавното управление и припомни, че именно подобно поведение стана причина за протестите преди година.

Кирил Петков трябва да осмисли генерално това си поведение, за да не разпадне коалицията той. В момента той и Асен Василев създават впечатлението, че дават всичко от себе си, за да върнат режима на Борисов, посочи той.

Нинова разкри какво е записано в коалиционното споразумение относно АЕЦ “Белене“

За категоричната необходимост от изграждане на АЕЦ "Белене" и обективните аргументи за това справка бе изпратена на икономическия министър и лидер на БСП Корнелия Нинова, посочи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

В текста на документа се посочва, че към октомври 2021 г. в света работят 441 ядрени реактора в над 30 държави (напр. САЩ – 93, Франция – 56, Китай – 50 и т. н.), а в процес на изграждане са над 50 реактора в 19 страни (главно в Китай, Индия, Русия и ОАЕ). Само преди седмица президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Франция възнамерява до 2050 г. да изгради и въведе в експлоатация още 14 реактора.

Според прогнози на специализирани организации потреблението на електричество се увеличава два пъти по-бързо отколкото е общото потребление на енергия и е вероятно да се увеличи с повече от две трети до 2035 г.

ПП и ДБ не виждат напрежение в коалицията заради АЕЦ "Белене"

Ядрената енергия осигурява около 11% от световното производство на електроенергия и 21% от електроенергията в развитите икономики и 27% от електроенергията в Европейския съюз.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в подчерта, че "Белене" може да изведе България в друга технологична и икономическа група, в друга образователна категория и качество, освен това, ядрената енергетика е независима енергетика.

Фактът, че проектът е икономически изгоден, се гарантира от кандидатите за участие като стратегически инвеститори – Южна Корея, Франция, Русия, Китай и САЩ, добави той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
789 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
уууу

2022.02.16 | 17:19

1
пикльо

Добави коментар

Водещи новини