ПП и ДБ не виждат напрежение в коалицията заради АЕЦ "Белене"

  • 16 февруари 2022 11:08

  • 999
  • 4
ПП и ДБ не виждат напрежение в коалицията заради АЕЦ "Белене"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"В коалицията има различни политически оценки относно перспективите на този проект", така Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския коментира разразилия се спор днес в парламента дали да се стигне до изграждането на АЕЦ "Белене". Това трябва да се прецени само след експертен анализ, обясни Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, а това било записано в коалиционното споразумение.

"Не виждам напрежение, не виждам проблем. Наистина просто трябва да има анализ. Аз не виждам никакво отклонение от духа на споразумението", каза още Иванов.

БСП с позиция за изграждането на АЕЦ "Белене"

Според него премиерът Петков е изразил лично мнение. "Никой не може да забрани на никого, включително и на премиера и на действащ политик определени реалности да ги коментира, защото от наша гледна точка те са такива", добави той.

ДБ остава на позицията си да не се изгражда електроцентарлата, посочи още съпредседателят на обединението.

"Продължаваме промяната" също не виждат напрежение в коалицията заради АЕЦ "Белене": 

Депутатът Радослав Рибарски коментира в кулоарите на парламента, че са готови на разговори с коалиционните партньори по темата строеж на нова атомна централа.

"Ние считаме, че България трябва да има атомни електроцентрали в бъдеще такива проекти. Това, което заложихме в коалиционното споразумение, е да се разгледат всички възможности. И предвид промяната на таксономията, която ще включва и ядрени мощности, и природен газ като нисковъглеродни източници на енергия, смятаме, че ще продължим в тази посока".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
999 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умномислещ

2022.02.16 | 13:37

4
ЗА ТИЯ ПОВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА.ПРЕДАТЕЛИ.СКРИТИ КОМУНЕТА.ИЗРОДИ.
Нищоправец

2022.02.16 | 13:36

3
ЧЕРВЕНИЯ УРОД ЧАКА МНЕНИЕТО НА МАДЖО
Абе

2022.02.16 | 12:20

2
Бойкикев партизански потомък, напрежението е в главите ви, защото там има въздух под налягане.
факти

2022.02.16 | 11:11

1
ПЛЪХ ТАКЪВ МНОГО СЕ СНИШАВАШ

Добави коментар

Водещи новини