Корнелия Нинова събра министрите и кметове на БСП

  • 12 февруари 2022 08:03

  • 1349
  • 5
Корнелия Нинова събра министрите и кметове на БСП
© БСП

Председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, министри и зам.-министри на левицата, членове на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група на “БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ проведоха среща с кметове на левицата. На срещата присъстваха над 40 кмета и бяха обсъдени част от параметрите в бюджета за 2022 г., приет на първо четене.

,,Общо бюджетните взаимоотношения между общините и централния бюджет са 5 607 800 000 лв. Общата субсидия за делегираните в държавата дейности е 4 889 000 300 лв, което е с 12.9% увеличение. Изравнителните субсидии са общо 379 млн. лв., което е с 15% повече спрямо 2021 г. Трансфера за зимно почистване и поддържане на общински пътища е 48 200 000 лв. Целевата субсидия за капиталови разходи - 291 000 300 или това е увеличение с 30%'', заяви в началото на срещата вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

Нинова, синдикати и работодатели искат повече пряка помощ в Плана за възстановяване

За болниците ще има дофинансиране от бюджета извън взаимоотношенията със здравната каса. Това е наше старо настояване за т.нар. "защитени болници", каза още Нинова и допълни, че са предвидени средства и в областта на образованието - за ремонт и строителство на училища, детски градини и спортни площадки.

Пред присъстващите социалният министър Георги Гьоков представи част от социалните мерки, залегнали в бюджета: „От 1 април ще се повиши максималният осигурителен доход. Минималната работна заплата от 650 лв. става 710лв. Увеличава се майчинството за втората година на 710 лв." По думите му това е ангажимент на левицата от много време.

,,Увеличава се минималното и максималното обезщетение при безработица. Работим и по различни методи пенсиите да се осъвременят от 1 юли", каза още той като уточни, че през януари не е имало по-ниска пенсия от тази през декември, а объркването е дошло от намаляването на ковид добавката.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е единственият гарант в това правителство, че ще има социални мерки, допълни министър Гьоков.

На срещата бяха обсъдени още средствата и възможностите за финансиране по Националния план за действие по заетостта, Националния план за устойчивост и развитие и Оперативна програма за развитие на човешките ресурси.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за отбеляза, че преговорите за правителство не са били лесни и това, което е постигнала БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е като партия в правителството, заслужава уважение.

20 млрд. разходи от 66 са 1/3 за социални политики. Такъв процент не е имало и твърдо убедено казвам, че се дължи на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, категорична бе тя.

Като вицепремиер и министър на икономиката и индустрията тя отбеляза, че публичните инвестициите са увеличени почти 100% от БВП и това е постижение за ролята на държавата в икономиката и кардинална смяна на досегашния курс за оттегляне на държавата от ключови сектори.

От страна на кметовете бяха поставени въпроси, част от тях свързани с управлението на средствата за отпадъците и това те да останат в общинските бюджети, финансови корекции, инвестиционни проекти за общините, както и за предстоящите местни избори. БСП пое ангажимент да бъде разгледан подробно всеки един от казусите и да бъде взето най-оптималното решение в най-кратки срокове. В резултат на това беше взето решение за създаване на работна група, която да разглежда своевременно проблемите на малките населени места и да търси начин за бързото им решаване.

Въпроси бяха повдигнати и към министъра на земеделието Иван Иванов относно промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. От своя страна министърът се ангажира да отнесе въпроса за обсъждане до коалиционните партньори.

От страна на кметовете бе поставен и въпрос за компенсациите за газ, тъй като има общини, в които всичко е на газ, а сметките са два пъти по-големи от тези за ток. В тази връзка Нинова обясни, че се обсъждат различни варианти. 

Обмисля се вариант, в който държавата да плаща необходимите количества и да ги предоставя на тези потребители с дългосрочни договори, каза още тя.

На дневен ред Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за очерта още Плана за възстановяване и устойчивост, както и необходимостта от ядрена енергетика и завършването на АЕЦ "Белене". 

На срещата присъстваха още представители на министерството на туризма, председатели на парламентарни комисии, ръководството на парламентарната група и членове на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1349 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.02.12 | 13:54

5
ГЕРБ ДАВА СПИСЪК НА РАШКОВ ЗА АРЕСТИ....НАРОДА ИСКА АРЕСТИ -НА ПЪРВО МЯСТО РАШКОВ, ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЛЪЖИ, СЛЕДВАТ БОЖКОВ, 600 МИЛИОНА ГОДИШНО ОКРАЛ С МИЛИОНИ ДЪРЖАВАТА, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, 5 МИЛИАРДА ОКРАЛ , БАНЕВИ 140 МИЛИОНА ИЗТОЧИЛИ ЗАВОДИ, ОСТАВИЛИ РАБОТНИЦИ БЕЗ РАБОТА ФАЛИРАЛИ ГИ И ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ, ,АРАБАДЖИЕВИ-380 МИЛИОНА,, НИНОВА, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС, ВАСИЛ ВАСИЛЕВ ПРИДОБИЛ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗАВОД МРАЗ, МИНЬО СТАЙКОВ, РУМЕН РАДЕВ, УСВОИЛ 6 МИЛИОНА ЗА ГРИПЕНИТЕ И ПОСЛЕ ПОЛУЧИЛ НА ПОРТ ВАРНА 60 МИЛИОНА ЗА ПРЕВРАТА, К. ПЕТКОВ, ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И ВСЯКА ВТОРА ДУМА МУ Е ЛЪЖА, АСЕН ВАСИЛЕВ, СЪДЕН В ЛОНДОН ФАЛИРАЛ ФИРМАТА СИ И Я ОБРАЛ И ДЪЛЖИ 9 МИЛИОНА ПАУНДА. СПЕЦОВ, ПРОДАЛ ФИРМА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ НАД 1 МИЛИОН УКРИЛ ДАНЪЦИ, ЛОРЕР И ЖЕНА МУ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, СЪЩОТО И СЪБЕВ, ....НАРОДА ИСКА АРЕСТИ........

2022.02.12 | 12:24

4
Уморена променена. Като xишна хиена. В всеки офис натькмена. Като хищна хиена. Уморена изтощена гладна хиена, във парламента влизам аз. Ще говоря с бизнесмена - Жоржи шоумена, че бизнес дама ставам аз. Става тя, с черна шапка, натъкмена бойно пременена без пукнат грош във джоба аз, във този час. Ще говоря с бизнесмена - Жоржи шоумена, че бизнес дама ставам аз. Става тя, обещаха ми палати, ах палати. Уж бяха познати, ах познати. Нощи омайни, купони безкрай и валута пръсках до зори. Припев: Обещаха ми палати, ах палати, а само кревати, тез кревати. Обещаха ми в чужбина, ах чужбина, но ми се размина, ах размина и в този час изгубих аз блян и мечти. Уморена, променена със амбиции заредена. Като хишна хиена, устремена. В всеки офис натъкмена сьс валута въоражена, че бизнес дама станах аз. Уморена изтощена гладна хиена, във парламента влизам аз във този час. Ще говоря с бизнесмена - Жоржи шоумена, че бизнес дама ставам аз. Става тяъ с черна шапка натъкмена, бойно пременена без пукнат грош във джоба аз във този час. Ще говоря с бизнесмена - Жоржи шоумена, че бизнес дама ставам аз. Става тя, обещаха ми палати, ах палати. Уж бяха познати, ах познати, нощи омайни, купони безкрай и валута прьсках до зори. Обещаха ми палати, ах палати, а само кревати, тез кревати. Обещаха ми в чужбина, ах чужбина, но ми се размина, ах размина и в този час изгубих аз блян и мечти. Уморена, променена сьс амбиции заредена. Като хишна хиена устремена в всеки офис натькмена със валута вьоражена, че бизнес дама станах аз!
Кво

2022.02.12 | 10:22

3
Кръжок по крадене от държавния и общинските бюджети. Девиз на сбирката: Крадем колкото можем и докогато можем! Това ще ни е, скоро няма да ни се удаде!

2022.02.12 | 10:03

2
Другарката Нинова ще ги учи как се краде и фалират фирми.

2022.02.12 | 09:34

1
Ще падне пиене

Добави коментар

Водещи новини