Румен Радев се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи

  • 09 февруари 2022 17:11

  • 858
  • 4
Румен Радев се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе днес среща на "Дондуков" 2 с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Президентът поздрави Мустафа Хаджи за последователните действия на Главното мюфтийство за насърчаване на толерантността и разбирателството в българското общество, които изповядва традиционният ислям в България. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои и ролята на традиционните вероизповедания в страната ни за укрепване на семейството и за съхраняване на традициите, които сплотяват българското общество.

От името на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Хаджи поздрави президента Радев с встъпването му в длъжност за втори мандат. Д-р Хаджи изрази увереност, че със своята мъдрост и постоянство българският президент ще продължи да обединява нашия народ в трудни за света и за държавата ни времена, пише в съобщението.

На срещата президентът подчерта усилията на държавата за изграждане и оборудване на 390 амбулатории за доболнична помощ с фокус върху малките и отдалечени от големите градски центрове населени места, както и за създаване на система за оказване на спешна помощ по въздуха. Обсъден беше и въпросът за акредитацията на Висшия ислямски институт, който да поеме обучението на мюсюлманските духовници в България, се посочва в съобщението.

Президентът свиква КСНС другия вторник


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
858 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.09 | 18:58

4
А кога ще е срещата на посъдимата скамейка?
Г

2022.02.09 | 18:09

3
А защо пусна рашкофф алкохолика да репресира Българските граждани предателю
В този си вид

2022.02.09 | 17:57

2
Ролята на традиционните вероизповедания в страната ни за укрепване на семейството и за съхраняване на традициите, които сплотяват българското общество, живеещо все още в края на 19-ти век.
льотчика

2022.02.09 | 17:31

1
Румен българоубиец

Добави коментар

Водещи новини