ДБ и ГЕРБ в спор за парламентарна комисия за промени в Конституцията

  • 04 февруари 2022 09:46

  • 635
  • 6
ДБ и ГЕРБ в спор за парламентарна комисия за промени в Конституцията
© бн

Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не бяха отправили предложението си да оглавят временната парламентарна комисия за промени в Конституцията 5 минути преди край на дебата, решението на мнозинството можеше да е друго. Така заместник-председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Атанас Славов коментира пред БНТ случилото се в пленарната зала вчера.

На изминалото заседание депутатите създадоха временна комисия за конституционни промени без участието на опозицията в нея. ДПС и "Възраждане" не излъчиха и представители, а ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в поставиха условие - да получат председателския пост или да има съпредседатели - от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "Продължаваме промяната". След като условието им не беше подкрепено и те отказаха участие в комисията.

Иванов ще е председател на временната комисия за промени в Конституцията, опозицията отказа да участва

Атанас Славов от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" изтъкна, че идеята за създаване на тази комисия е лансирана още преди седмица и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са имали достатъчно време да потърсят контакт с мнозинството и да отправят предложението си да оглавят комисията. Тогава решението е можело да бъде друго, подчерта Славов.

В отговор Радомир Чолаков от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в изтъкна, че предложението е било тест към управляващите в усилията им да осигурят широка подкрепа за промяна на основния закон.

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от изживяват катарзис в отношението си към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и искахме да видим дали са готови да извървят и тази крачка. Опитахме се да направим услуга, която не беше разбрана", изтъкна Чолаков.

Той поясни, че начинът да се ангажира реално опозицията с промените в Конституцията, минава през председателстването на комисията. Този знак обаче не е бил разбран и за пореден път е отблъсната подадената ръка и е проявено неуважение, допълни Чолаков.

Атанас Славов изтъкна, че с обсъжданията по промените в конституционните текстове е ясно, че опозицията не може да се самоизключи от този процес.

Предложенията на управляващите ще са свързани с промяна в структурата на ВСС и въпросът с отчетността на главния прокурор. От "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще предложат той да се избира през Народното събрание, склонни са и на други варианти, но така че да има отчетност и отговорност за действията на главния обвинител.

Христо Иванов: Съдебната реформа трябва да включва промени в Конституцията

Според него има теми, по които е проявено съгласие от всички партии като тази за индивидуалната конституционна жалба и гражданска законодателна инициатива.

Радомир Чолаков се противопостави на идеята за гражданска законодателна инициатива.

Според Чолаков диалогът между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и управляващите може да се възстанови само ако се възстанови степента на уважение, която е необходима.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
635 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умномислещ

2022.02.04 | 11:16

6
Сега ще променяме реформата на грантаджията Хр. Иванов.Ние помним,как Борисов го спаси от линч на съдиите.
Обективен

2022.02.04 | 11:15

5
Да е жив и здрав Бойко Борисов пак да ни управлява и да изправи България отново.
Нищоправец

2022.02.04 | 11:14

4
ЕДИНСТВЕНО ГЕРБ ЗНАЕ И МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ,КАТО НАВИРА В МИШИ ДУПКИ ГРАНТАДЖИИТЕ НА ПУТИН И СОРОС
Смях

2022.02.04 | 10:54

3
Перник чолаков е много прав. Комисията трябва да е на герб. Тайното оръжие дани кирилов, в архивите на ЦРУ известен като дани ръбала, има готов приект за конституция. Същият ръб е в състояние да разработва по 5 проекта в час ако се налага. Антикомунистът чолаков, който в никакъв случай не може да си представи да се сдуши с комунисти, вероятно ще подкрепи и юристът пеевски за зам.пред. на комисията за да присъства опозицията осезаемо.
Гост.

2022.02.04 | 10:35

2
На всички нива е ГЕРБ - докато не бъдат изринати - жална ни майка.
Катана Катана

2022.02.04 | 10:28

1
ето един от обергейовете на ДДБ

Добави коментар

Водещи новини