Теодора Генчовска заминава за РС Македония за 150-годишнината на Гоце Делчев

  • 03 февруари 2022 18:52

  • 833
  • 1
Теодора Генчовска заминава за РС Македония за 150-годишнината на Гоце Делчев
© МВнР

По повод на последните публични изяви на съпредседателя на съвместната комисия по историческите и образователните въпроси от страна на Република Северна Македония, министрите на външните работи на България и на РСМ споделят убеждението, че работата на съвместната комисия по историческите и образователни въпроси продължава да бъде от основно значение за развитие на двустранните отношения. Това обяви директорът на пресцентъра на МВнР Митко Димитров по време на брифинг във ведомството.

Дейността на комисията е съществен елемент от прилагането на договора от 2017 г. и цели постепенното преодоляване на стереотипите от миналото.

Общото разбиране на двете страни за ключовото значение на работата на комисията и постигането на конкретни резултати беше подчертано и в рамките на заседанието на правителствата на 25 януари в София, посочи Димитров.

Теодора Генчовска: Рестартирахме и надграждаме постигнатото, има позитивизъм в отношенията с РСМ

Членовете на комисията имат право да изразява своите позиции, но те не обвързват правителствата на двете държави със взимане на дадени решения, добави Димитров.

Външният министър Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент ще замине за РСМ за отбелязване на 150 г. от рождението на Гоце Делчев и откриване на пресклуба на БТА в Скопие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.04 | 00:00

1
Нищо няма да направи тая.

Добави коментар

Водещи новини