Теодора Генчовска се срещна с генералния секретар на Централноевропейската инициатива  

  • 14 февруари 2022 17:03

  • 315
  • 0
Теодора Генчовска се срещна с генералния секретар на Централноевропейската инициатива  
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент се срещна днес с генералния секретар на Централноевропейската инициатива  (ЦЕИ) Роберто Антонионе във връзка с Българското председателство на организацията през 2022 г. По време на срещата бяха обсъдени приоритетите на Председателството, които обхващат области като „Възстановяване от пандемията”, „Засилена свързаност”, „Младеж” и „Местно измерение”, както и дейностите за тяхното изпълнение.

Министър Генчовска и генералният секретар Антонионе се обединиха около идеята акцентът в дейностите на Председателството да бъде ориентиран към младите хора. В този контекст министър Генчовска  отбеляза, че именно младежите са основни бенефициенти от регионалното сътрудничество и от тях зависи бъдещето на нашите общества.

По-късно генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе взе участие и в координационна среща на представителите на ведомствата, отговорни за изпълнението на приоритетите на Председателството. Тя беше ръководена от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова.  Участниците констатираха, че подготовката на Председателството върви по график и набелязаха мерки за повишаване на неговата видимост.

Външният министър Теодора Генчовска проведе телефонен разговор с румънския си колега

Последвайте канала на

Константин Тодоров
315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини