Томислав Дончев: Настояваме за спешни адекватни компенсации от страна на държавата за местните власти и за бизнеса

  • 31 януари 2022 16:39

  • 347
  • 0
Томислав Дончев: Настояваме за спешни адекватни компенсации от страна на държавата за местните власти и за бизнеса
© ГЕРБ

Настояваме за спешни адекватни компенсации от страна на държавата за местните власти и за бизнеса. Това заяви народният представител от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време среща с представители на институции и с експерти в областта на енергийната ефективност в Габрово.

Тя се проведе по негова инициатива по повод енергийната криза, повишаването на цените на тока и газа.

Сачева в Добрич: Заради скъпия ток 24 организации са сигнализирали, че могат да затворят социални услуги

По време на срещата стана ясно, че сметките на Община Габрово за електроенергия в детските градини, културните институции, социалните услуги, училища, общински предприятия са скочили с 210%, а за газ - със 137%. Например, за декември сметките в детските градини са се повишили от 15 000 на 48 000 лева, на културните институции - от 13 000 на 35 000 лева, на училищата - от 32 000 на 62 000 лева.

Увеличението не е така драстично, както в други общини, защото всички сгради са с внедрени мерки за енергийна ефективност.

"Заради завишените разходи за ток и газ има опасност да се ограничат разходите за поддръжка на улици, детски площадки, градска среда", коментира кметът на Габрово Таня Христова.

Народният представител Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник беше категоричен, че ако държавата не вземе компетентно решение за енергийната криза общините в страната, социалните услуги, болници, културни институти, комунални услуги ще изпаднат в колапс и това ще се отрази на качеството на живот на гражданите в страната. По време на срещата стана ясно, че благодарение на факта, че в Габрово се подменя улично осветление с енергоспестяващо, към момента не се налага спирането му, както в други общини.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини