Общински съветници в Бургас поискаха да се анулира последната общинска сесия заради тежки нарушения

  • 28 януари 2022 14:10

  • 296
  • 0
Общински съветници в Бургас поискаха да се анулира последната общинска сесия заради тежки нарушения
© Google Maps

Общински съветници от две политически партии в Бургас поискаха от областния управител Стойко Танков да анулира последната общинска сесия заради тежки нарушения, съобщиха в писмо до медиите от партиите, отправили искането до областния управител.

В искането си те настояват да бъде отменено състоялото се онлайн заседание на 25 януари и да бъде насрочено отново. Като причина за това в сигнала посочват многобройните сривове на електронната платформа, заради което мнозина от съветниците не са получили възможности да защитят своите позиции по различните докладни или да гласуват, съобщава БТА.

Община Ловеч по различни мерки и програми подпомага в домашна среда над 1000 лица

До медиите те посочват, че според направено проучване, се оказало, че в протоколите се е стигнало до скандална подмяна на резултатите от гласуването поне по една от докладните. Става въпрос за отдаване под наем на общинско арт кафе, което е разположено в новото културно пространство на ул. "Алеко Константинов".

По време на сесията шестима съветници са гласували с "въздържал се", но в протоколите е отчетено, че са гласували със "за". Според подалите сигнала грешките са изцяло в полза на вносителите на докладната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини