Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия

  • 27 януари 2022 16:12

  • 753
  • 2
Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия
© Министерство на икономиката
Слушай новината Слушай новината

До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия, които са кандидатствали и са одобрени, е уверила вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на среща с представители на ресторантьорския и на хотелиерския бранш. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Ресторантьорският бранш е изложил редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги, сред които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в сила на новите ограничителни мерки на регионално ниво, засягащи София. По думите на представители на сектора компенсациите за бизнеса са проблематични, тъй като една регионална заповед не може да изземе функциите на национална заповед и това автоматично спира компенсаторните плащания, както и кандидатстването по тях. Необходимо е спешно заповедта да бъде национално регламентирана, за да може бизнесът да се възползва от механизмите за компенсация.

Министър Нинова е поела ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение на този казус, включително с промени в Закона за извънредното положение.

От бранша са изложили редица аргументи в полза и на отпадането на наложения вечерен час от 22:00 часа на територията на столицата, като са изразили съгласие да бъде запазен досегашният модел за заетост на заведенията от 50 процента.

Собственици на заведения: Новите COVID ограничения са безумни, клонят към антиваксърство

Последвайте канала на

Константин Тодоров
753 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Г

2022.01.27 | 22:59

2
Какво стана с пенсиите ма долна комунистке тъпа
Иван

2022.01.27 | 16:33

1
Какво изплащате бе ?! Тези пари ще ги гушнат собствениците на фирми, които и без това са милионери ! Служителите нищо няма да вземат ! Подайте си оставката, защото не ставате ! Нинова , и ти също !

Добави коментар

Водещи новини